Hollandse Hoogte / Peter Hilz
Volledig scherm
© Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Nu nog een huis kopen om de woonbonus te krijgen? Reken niet meer op de woonbonus, zegt bankenfederatie

Wie op dit moment een huis op het oog heeft en hoopt dat nog snel te kopen om de Vlaamse woonbonus nog te kunnen krijgen, zal er in veel gevallen aan zijn voor de moeite. Die boodschap brengt de bankenfederatie Febelfin vanmorgen. De tijdspanne om nog op tijd alle papierwerk bij de bank en notaris rond te krijgen, is gewoon te kort om je akte nog voor 1 januari 2020 te laten verlijden, aldus Febelfin-topman Karel Van Eetvelt.

93 reacties

  • Pascale Van Herrewegen

    5 jaar geleden
    Geen huizen meer kopen! Ze zullen de woonbonus vlug terug invoeren!
  • Roger Geens

    5 jaar geleden
    Als de volgende maanden geen of minder woningen worden gekocht /verkocht dan zullen de prijzen dalen ,wel met 40.000 € is mogelijk en op de kapitaalmarkt krijg je misschien wel leningen voor mekaar waar je geld bijkrijgt omdat de banken moeten betalen om de miljarden kwijt te raken waarvoor ze een boete moeten betalen aan de ECB .
  • Marc Hayen

    5 jaar geleden
    Gelukkig kan je een tweede woonst wel nog fiscaal inbrengen , ook als ze in het buitenland ligt. Dus koop er rustig eentje bij, geen geld genoeg? Oh dat is dan pech!
  • Maison Achille

    5 jaar geleden
    Aan Wendy. Notarissen zijn afschuwelijk dure kopiemachines. Afschaffen die boel bij het kopen van een onroerend goed. Koop een huis in het buitenland en je valt van je stoel wat de kosten daar zijn. Een fractie van hier dus. De pastoor, de notaris, de meester advocaat. Ah kom. Ik heb minstens evenveel respect voor een goeie zelfstandige loodgieter. De Middeleeuwen zijn al een tijdje voorbij.
  • Freddy Madou

    5 jaar geleden
    Natuurlijk zeggen de makelaars dat het nog kan, de woonbonus voor 1 januari 2020 geregeld worden, iedere handtekening die nu nog gezet word bij de makelaar is kassa voor hem hij trekt zich niets aan of je nog een woonbonus krijgt of niet, makelaars die zijn enkel op uw geld uit, wees gewaarschuwd.