Koninklijke informateurs Didier Reynders (MR) en Johan Vande Lanotte (sp.a) beëindigen straks hun opdracht die ze eind mei van koning Filip kregen.
Volledig scherm
Koninklijke informateurs Didier Reynders (MR) en Johan Vande Lanotte (sp.a) beëindigen straks hun opdracht die ze eind mei van koning Filip kregen. © BELGA

Vande Lanotte en Reynders geven na meer dan vier maanden de fakkel door: zo verliep hun moeizame parcours

130 dagen na hun aanstelling tot informateurs brengen Johan Vande Lanotte (sp.a) en Didier Reynders (MR) vandaag voor het laatst verslag uit aan koning Filip. De twee zullen hun opdracht teruggeven en allicht aanbevelen de federale regeringsvorming verder richting paars-geel te leiden. Een conclusie die eigenlijk ook de dag na de verkiezingen al duidelijk was, maar waar uiteindelijk vier maanden voor nodig waren om scherp te stellen.

26 reacties

  • caes jean-pierre

    5 jaar geleden
    Moet Vande Lanotte en Reynders daar meer dan 4 maand over doen, om per slot van rekening, iemand van de NVA en PS samen te brengen om een gesprek te voeren.
  • Luc Van Bogaert

    5 jaar geleden
    PS en N-VA is wél mogelijk, maar dan moet de N-VA toegeven op de belangrijkste eis van de socialisten, namelijk iedereen een minimum pensioen van 1500 euro doorgaat. En daar is een zeer goede kans toe, vermits het Vlaams Belang dat ook eist. Aanvaardt N-VA dit niet, dan komt er gegarandeerd een paars-groene coalitie waar het minimumpensioen van 1500 euro er toch komt !
  • luc meeus

    5 jaar geleden
    Al 4 maanden zijn ze bezig. Moest dat in de privé ook zo lang duren om een aantal manergers te vinden, 't bedrijf was al lang failliet. Maar ja, daar moet winst gemaakt worden, bij de staat speelt da nie zone grote rol.
  • J. VAN SCHUERBEECK

    5 jaar geleden
    Veel geld en tijd verbrast, wat had men anders gedacht. Dit land is om zeep.
  • Serge Aernoudt

    5 jaar geleden
    Moeizaam? Een beetje bezigheidstherapie, dat ja. Ja, kan ook moeizaam zijn met een beetje fantasie.