Advocaat Bram Vandromme uit Kortrijk benadrukt met zijn boek het belang van een kordate aanpak van het asbestprobleem in Vlaanderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Advocaat Bram Vandromme uit Kortrijk benadrukt met zijn boek het belang van een kordate aanpak van het asbestprobleem in Vlaanderen. © Simon Mouton Photo News

“Gemiddeld 17 ton asbest in Vlaamse scholen. En toch wordt er weinig aan gedaan”

Een standaardwerk over asbest: zo noemt advocaat Bram Vandromme zijn nieuw boek ‘Asbest. Niet wachten tot het stof gaat liggen’. Hij schreef het omdat hij merkt dat onze kennis over asbest vaak tekortschiet, terwijl het probleem nochtans groot blijft.

23 reacties

  • Bart Bruylandt

    5 jaar geleden
    Ik heb het boek al voor een stuk gelezen en alles wat erin staat klopt. Als ik onderstaande reacties lees kan men enkel besluiten dat dit boek broodnodig is. Ik heb een extra exemplaar gekocht om te schenken aan de BIB waar ik woonachtig ben. Ik heb persoonlijk zelf de incompetentie mogen vaststellen van de milieudienst van mijn stad in deze materie.
  • danny janssens

    5 jaar geleden
    Odilon blijf in je cocon leven, nooit gehoord van de talrijke processen tegen Eternit door hun zieke werknemers zeker
  • Odilon Saverien

    5 jaar geleden
    Ik ben 76 jaar en heb vele jaren met deze platen gewerkt,ik heb nog nooit gehoord dat er iemand van deze materialen is doodgegaan laat staan van al deze zever dat ze pupliceren.In thailand worden de huizen allemaal met dit materiaal gebouwd en hoor daar niemand zeggen dat ze ziek of doodgaaan.Dit word allemaal opgeblazen door iedereen die er baat bij heeft en voor iedereen op kosten te jagen.
  • Rony scheerlinckx

    5 jaar geleden
    Jaren afbraak werken gedaan tegen ons is nooit gezegd dat we moesten stoppen hoor volgens mij zijn het terug van die dingen dat geld moet opbrengen en waar enkelen willen mee in de belangstelling komen anders niets
  • Coen Geurts

    5 jaar geleden
    Asbest in vaste vorm is toch niet schadelijk. Als we alles waarin giftige stoffen zit moeten gaan opzoeken en verwijderen kunnen we terug in hutjes van takken en bladeren gaan wonen. Vooral alles wat van China wordt ingevoerd is bewerkt met giftige producten; de voeding die van over zee wordt gebracht is vooraf behandeld met anti-schimmel en -rottingsprodukten, …..