Verkeersexpert Kris Peeters.
Volledig scherm
Verkeersexpert Kris Peeters. © Tim Dirven

Verkeersexpert Kris Peeters: “Geen trendbreuk op vlak van mobiliteit, het wordt business as usual”

Volgens mobiliteitexpert Kris Peeters is er in het nieuwe Vlaamse regeerakkoord geen sprake van een trendbreuk op vlak van mobiliteit. "Dat het automobilisme ons intussen in een stevige catch-22 heeft gevangen, lijkt nog niet doorgedrongen. Het wordt business as usual, in plaats van verandering die zou kunnen werken", aldus Peeters in een blog.

20 reacties

  • Kevin van Goethem

    5 jaar geleden
    De lijn liberaliseren en dan onbetaalbaar worden. Let maar op.
  • Dirk Geelen

    5 jaar geleden
    Sinds het invoeren van die 70 km zijn er dus meer zware verkeersongevallen. dus de Min van Verkeer heeft ons enkel laten beboeten
  • peter colson

    5 jaar geleden
    Wat een kromme vergelijking vandekempen. Een land van 41.543 km2 en 16 miljoen inwoners vergelijken met een regio van amper 13.600 km2 en 6,6 miljoen inwoners. In NL heeft men 385 inwoners per km2, in VL al 485 personen per km2. Moest NL dezelfde bevolkingsdichtheid hebben, dan zouden ze 20 miljoen inwoners tellen en dezelfde problemen hebben (die hebben ze trouwens al in de Randstad)
  • Karel Van Beeck

    5 jaar geleden
    We zijn gewoon met te veel in dit kleine landje mijnheer Peeters. Stop de instroom van mensen. Begin daar maar eens mee!
  • Ben Strubbe

    5 jaar geleden
    De verkeersexperten leven niet in de reële wereld ... zij beseffen niet dat het onmogelijk is om tientallen bussen over en weer te laten rijden tussen industriegebieden en bv. treinstations om duizenden werknemers naar het werk te brengen of naar huis.