© Photo News

Aston Villa veroordeelt racistisch lied over ex-Club Brugge-middenvelder Marvelous Nakamba

Aston Villa is “vol afkeer en ontsteld” over een filmpje dat circuleert waarop supporters van de Premier League-club een racistisch lied zingen met daarin verwijzingen naar spelers Marvelous Nakamba en John McGinn.

In een communiqué op de clubwebsite roept Aston Villa de fans op om te helpen bij het identificeren van de verantwoordelijken. “Gezangen van deze aard besmeuren de goede naam van Aston Villa en onze supporters”, zo klinkt het. “Wanneer de daders geïdentificeerd zijn, zullen ze op de sterkst mogelijke manier behandeld worden door de club en onmiddellijk aangegeven worden bij de politie.”

Nakamba verliet begin augustus Club Brugge voor de nieuwkomer in de Premier League. De Zimbabwaanse verdedigende middenvelder was vorig seizoen bij blauw-zwart zijn basisplaats kwijtgeraakt aan Mats Rits.

Zaterdag won Aston Villa met 1-5 op bezoek bij Norwich City. Wesley, die Club Brugge afgelopen zomer eveneens verliet voor The Villans, trof twee keer raak. Nakamba stond de hele wedstrijd op het veld. Björn Engels, ook ex-Club Brugge, werd in de 75e minuut naar de kant gehaald.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer