Werknemers in een fabriek voor mobiele telefoons in China.
Volledig scherm
Werknemers in een fabriek voor mobiele telefoons in China. © REUTERS

VS leggen Chinese bedrijven sancties op wegens schendingen mensenrechten

De Amerikaanse regering legt sancties op aan 28 Chinese instanties en bedrijven, die volgens de VS betrokken zijn bij mensenrechten-schendingen en misbruik van Oeigoeren en andere islamitische minderheden in de regio Xinjiang. Met de maatregel willen de Amerikanen naar eigen zeggen voorkomen dat Amerikaanse producten worden gebruikt om “weerloze minderheden” schade te berokkenen. “Er zijn geen problemen met de mensenrechten”, reageert het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken.

23 reacties

  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    schenden van de mensenrechten? De machthebbers zijn sedert Mao langzaam aan alle minderheden (niet Han-Chinezen) langzaam maar zeker aan het uitroeien. Xi-Jinping heeft dat wel een serieuze versnelling hoger gezet.
  • Marie Vanakker

    5 jaar geleden
    @Gino Vandenheede Als je nu echt overal spoken begint te zien door een onoverkoombare angst voor alles en nog wat, is het beter dat je geen nieuws meer leest .
  • raf janssens

    5 jaar geleden
    Het geweten van de wereld zou best ook eens haar eigen acties wereldwijd screenen op schendingen van de mensenrechten vooraleer het zelf spreekt. Wat natuurlijk niet betekent dat de anderen vrij zijn van zonden.
  • Jean De Grande

    5 jaar geleden
    Over de grond van de zaak ga (en kan) k me niet uitlaten aangezien ik er weinig tot niets over weet. Maar zijn het niet diezelfde overwegend islamitische minderheden die in Europa de boel op stelten zetten? In dat geval lijken de Chinese maatregelen gerechtvaardigd. Publicatie kan ik wel vergeten, zeker, als ik de initialen van de schrijver zie.
  • HUBERT DE HERDT

    5 jaar geleden
    Raar dat de Chinezen zich alles mogen veroorloven als het maar tegen Trump is.Tijdens die vorige president sliepen veel mensen onder de bruggen en werd geen enkel nieuw huis gebouwd integendeel er werden reizen ingelegd om goedkoop huizen te kopen. Nu rijd iedereen met een nieuwe wagen en word er volop gebouwd. Vraag eens aan die mensen wie een goede president is voor hen het volk. Der zijn er hier die er beter een lesje zouden aan nemen inplaats van ons te bestelen.