President van de Wereldbank David Malpass
Volledig scherm
President van de Wereldbank David Malpass © EPA

Wereldbank voorziet minder groei door brexit en handelsoorlog

De Wereldbank waarschuwt voor een verslechtering van de economische omstandigheden. Onder meer de brexit en de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China zorgen ervoor dat de mondiale groei op een lager pitje komt te staan, zei Wereldbank-president David Malpass in een speech.

5 reacties

  • Paul van de velde

    5 jaar geleden
    De economie moet steeds groeien, daar heb je meer mensen voor nodig die steeds meer voeding en water nodig hebben. Hierdoor moeten bossen verdwijnen om meer voedsel te kweken. Het is een vicieuze cirkel die blijft groeien tot er een barst in komt en de aarde onleefbaar is geworden door het egoïsme van diezelfde mens. We verzieken de mooiste planeet die we kennen en de politiek help hier deftig aan mee. Hoe dom kun je zijn?
  • goethals michel goethals

    5 jaar geleden
    laat de bedrijven bankroet gaan dat is veel beter en terug naar steentijdperk
  • Marc LInden

    5 jaar geleden
    topeconomen, top dit top dat dit kan eender welke student die een beetje wakker is ons ook vertellen. na de crisis gaan we het geld halen bij deze top kerels
  • Rudy Van Daele

    5 jaar geleden
    Komt door de lage rente, normaal consumeert men zijn interesten. Nu zit de schrik er in. Voor de elite is dit geen probleem hun fortuin stijgt maar aan dank zij ECB en zo.
  • Achmed Chokri

    5 jaar geleden
    Het milieu en klimaat kan ALLEEN gered worden door een dramatische economische- en dramatische bevolkingskrimp. Wie voor economische groei is, steekt zijn middenvinger op naar het klimaat en milieu.