Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © BELGA

Spoorwerken in Brussel-Zuid: tientallen treinen geschrapt of omgeleid, 27.000 pendelaars getroffen

Door werkzaamheden aan de seininrichting van Brussel-Zuid zal het treinaanbod van en naar de hoofdstad vanaf vandaag beperkt worden tijdens de ochtend- en avondspits. Nog tot 11 november zullen elke werkdag 12 piekuurtreinen geschrapt worden. Bovendien wordt ook het traject van 35 piekuurtreinen beperkt of aangepast. De aanpassingen aan de dienstregeling zullen gevolgen hebben voor naar schatting 27.000 reizigers die gebruikmaken van de piekuurtreinen: 13.500 reizigers in de ochtendspits en evenveel in de avondspits. 

8 reacties

  • Yvan De strijcker

    5 jaar geleden
    Openbaar vervoer : ramp op wielen en klantonvriendelijk. Betalende parking, trein te laat, afgeschaft of juist te vroeg weg. Dikwijls verouderd materieel en zoals vee vervoerd. Ik denk dat die Bart crols zelf de trein niet neemt. Bij NMBS durven ze de waarheid al eens geweld aandoen om alles mooi te praten
  • Johnny L Verhoeven

    5 jaar geleden
    Als aan de weg gewerkt wordt, zijn de files ook langer.
  • Erik Moens

    5 jaar geleden
    Zondigt mr. I. Godefroot niet zwaar tegen Regel 4? Hij beledigt en pest élke pendelaar die naar Brussel moet! Dat kan dus?
  • Paul Boutsen

    5 jaar geleden
    In éénzelfde nieuwsbulletin: grote problemen met de Lijn en met het spoor. Toevallig twee overheidsbedrijven gerund door politiek benoemden. Wat zei men ook weer op de regeringsverklaring over mobiliteit, behalve over verdoken belastingen?
  • Ronn Van Cauwenberge

    5 jaar geleden
    En waarom konden deze werken niet uitgevoerd worden tijdens de zomervakantie? Tsssss