In Ichihara viel de eerste dode. Het is een van de eerste plekken in Japan waar de orkaan Hagibis enorme schade aanricht. Het stadje ligt bedekt met een spaghetti van brokstukken van huizen, auto's, elektriciteitspalen en huisraad.
Volledig scherm
In Ichihara viel de eerste dode. Het is een van de eerste plekken in Japan waar de orkaan Hagibis enorme schade aanricht. Het stadje ligt bedekt met een spaghetti van brokstukken van huizen, auto's, elektriciteitspalen en huisraad. © AFP

Orkaan Hagibis geselt Japan: 3 doden en 90 gewonden, meer dan 7 miljoen mensen aangemaand te vertrekken

In Japan hebben meer dan 7 miljoen mensen het dringende advies gekregen te vertrekken of veiligere oorden op te zoeken vanwege de tyfoon Hagibis. Dat is de zwaarste tyfoon die Japan treft in 60 jaar. Hagibis is inmiddels over de Japanse hoofdstad Tokio getrokken en gaat nu richting het noorden van Japan. Tot nu toe zijn er drie doden gevallen, veertien mensen worden vermist en negentig mensen zijn gewond geraakt door het noodweer.

2 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    onbenul zeg liever vanacht te hopen op geen doden en dat die storm snel afzwakt,de ver van men bed show zeker ,met je stomme F1 race,een beetje menselijkheid mag je toch verwachten hoop ik,japaners doen niemand kwaad.
  • Bernard Dieryck

    5 jaar geleden
    Volgende nacht F1 kwalificatie : onmogelijk !!