Getty Images/Cultura RF
Volledig scherm
© Getty Images/Cultura RF

Elke week verdwijnt meer dan één slager in België

Op vijf jaar tijd is het aantal slagers en delicatessenwinkels in ons land met 7,3 procent gedaald. Op tien jaar tijd gaat het zelfs om een vermindering van 20 procent, blijkt uit een analyse zaterdag van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) op basis van de cijfers van statistiekbureau Statbel.

64 reacties

  • pascal de groote

    5 jaar geleden
    Vraag aan willekeurig 100 jongeren zou jij niet liever beenhouwer willen worden en ze lachen U alle 100 vierkant uit jongen. En ook voor het liefje en wat doet uw man, ah mijn vriend is beenhouwer, kzie je al thuiskomen neen neen dat gaat niet.
  • Dirk Vregels

    5 jaar geleden
    Elke week groeit ook het aantal Belgen die over de grens hun boodschappen doen, zou het ene met het andere te maken hebben of allemaal berusten op puur toeval. Wakker worden politiekers, less is more.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Iedereen kiest maar voor zichzelf. Maar geen vlees eten is niet ongezonder. Onder de veganisten met sportprestaties vind je onder andere Carl Lewis, Navratilova en Djokovic. Lewis vestigde zijn wereldrecord nadat hij al een tijd lang veganist was geworden. De andere twee wonnen er grandslamtornooien in het tennis mee.
  • Patrick Verbelen

    5 jaar geleden
    Er wordt minder vlees gegeten, toch van die supermarkt rotzooi die men onder de naam vers en vlees verkoopt. In de supermarkt 200 meter frigo's vol charcuterie en vleeswaren, keuze genoeg, maar vrijwel niemand die iets meeneemt, dat zegt genoeg. Bij de slager staan ze nog steeds aan te schuiven voor het zelfde product. Niet bij de keurslager maar bij de gewone slager, zijn de producten zelfs goedkoper dan in de supermarkt.
  • Peter Nols

    5 jaar geleden
    Wat betreft hygiëne, samenstelling en herkomst heb ik toch meer vertrouwen in de grote ketens dan in de meestal sjoemelde zelfstandige.