Middelkerke Dedecker Jean Marie
Volledig scherm
Middelkerke Dedecker Jean Marie © Benny Proot

Dedecker: "Ik ben soms beschaamd om parlementair te zijn”

"Als parlementair ben je een volledig onmachtig wezen geworden." Dat zei Jean-Marie Dedecker in ‘De Zevende Dag’ op Eén. "Uit onmacht ben je altijd maar bezig met roepen in de woestijn. Soms ben ik beschaamd dat ik die wedde krijg. Dat is bijna 7.000 euro per maand om dan maar dit te moeten doen."

14 reacties

  • Wilfried Vanden Berg

    5 jaar geleden
    Ik begin meer en meer bewondering voor die man te krijgen.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    De Decker wist waaraan hij begon - hij moet nu niet ontgoocheld zijn. Maar de geschiedenis herhaalt zich. Hij wordt verkozen en in plaats van oplossingen aan te rijken gedraagt hij zich als een negatieve nestbevuiler. Misschien gedraagt hij zich bij zijn Middelkerks kiespubliek iets positiever?
  • oswald billiet

    5 jaar geleden
    Het moet frustrerend zijn voor vrijwel de meeste parlementairen om alleen maar te zitten, al dan niet te luisteren, op de knop te drukken en te mogen zwijgen en koffietjes te laten brengen. Slechts een handvol verkozenen hebben het daar voor het zeggen Het heeft met democratie niets mee te maken. De regering wordt eerst gevormd en het parlement moet dit achteraf bekrachtigen. Ministers benoemen zichzelf en het parlement moet het bekrachtigen.. Vlaanderen is ver afgedwaald.
  • frans ornelis

    5 jaar geleden
    de pot verwijt de ketel dat hij zwart is
  • censor

    5 jaar geleden
    Loon naar werken, of werken naar loon....wat kiest hij eigenlijk? ik denk loon naar werken.
  1. Omkoopzaak rond flamboyant ex-politiehoofd opnieuw uitgesteld: “Die 100.000 euro was geen smeergeld, maar een cadeau”
    PREMIUM
    Update

    Omkoopzaak rond flamboyant ex-politie­hoofd opnieuw uitgesteld: “Die 100.000 euro was geen smeergeld, maar een cadeau”

    5 jaar cel: die straf hangt ex-politiebaas Glenn Audenaert boven het hoofd. Dinsdag startte normaal het proces waarin hij zich moet verantwoorden voor onder meer openbare omkoping, witwassen, schending van het beroepsgeheim en valsheid in geschrifte, maar de zaak werd opnieuw uitgesteld. Audenaert zou 1.000 euro ontvangen hebben om de hoofdzetel van de federale politie in Brussel te verhuizen, naar de eigendom van een kennis. Smeergeld of een cadeau? Het kan de flamboyante oud-politiedirecteur wel eens zuur opbreken. “In afgeluisterde telefoongesprekken hoorden de speurders hoe het geld tot bij hem moest geraken.”
    Dendermonde
  2. “Mannen en vrouwen beschikken niet over dezelfde ‘motor’”: waarom lezen we alleen over plotse dood bij mannelijke (top)sporters?
    PREMIUM

    “Mannen en vrouwen beschikken niet over dezelfde ‘motor’”: waarom lezen we alleen over plotse dood bij mannelijke (top)sporters?

    Christian Eriksen die ineenstuikt op het veld tijdens het EK voetbal in 2021, Sep Vanmarcke die een punt achter zijn carrière moest zetten door hartritmestoornissen of Sergio Agüero van FC Barcelona die noodgedwongen moest stoppen met voetballen door hartproblemen. Topsport blijkt niet zo onschuldig voor het hart. Maar geldt dat ook voor topsportsters? Uit onderzoek blijkt dat negen op tien plotse sterfgevallen bij jonge sporters mannen zijn. Cardioloog Kaatje Goetschalckx legt uit.