Direct naar artikelinhoud
DM Zapt

De VTM-bonzen beklagen zich dat ze ‘Beat VTM’ ooit hebben bedacht

Het team BV’s van ‘Beat VTM’. De beiden zwangere Nathalie Meskens en Natalia moesten verstek laten gaan en ook Guga Baúl was even buiten strijd wegens gekneusde ribben.Beeld VTM

Pieter Dumon zet de blik op oneindig. Vandaag: het door rampspoed achtervolgde Beat VTM.

Een nieuw programma waarin een handvol BV’s zich in honderd dagen moet klaarstomen om het in een paar tot de verbeelding sprekende opdrachten op te nemen tegen de gewone Vlaming. Op papier leek Beat VTM een garantie op succes. 

Vlaanderen houdt immers van zijn BV’s. Liefde die alleen maar groter wordt wanneer die televisiehelden laten zien dat ze ondanks alle glamour en glitter ook maar gewone mensen zijn. En dus moeten die BV’s voor het oog van de camera dansen, kunstschaatsen, schoonspringen of zien te overleven op een onbewoond eiland. Allemaal in de hoop dat er krassen ontstaan in het vernis zodat de kijker thuis een glimp kan opvangen van de mens achter de BV. 

Lang hoefde die kijker daar in het geval van Beat VTM niet op te wachten. Al meteen in de eerste aflevering verloor de laklaag van Guga Baúl behoorlijk wat van zijn glans. Toen zijn collega-BV’s hem de opdracht in de schoenen schoven om over honderd dagen te gaan olieworstelen met een onbekende, maar stevig in de spieren zittende tegenstander had de Oostendse stemmenimitator zichtbaar moeite om zijn frustratie te beheersen.

In de regiekamer wreven de televisiebonzen die het spelletje bedachten zich in de handen. Hun format deed nu al wat ze hadden gehoopt. En dan moesten de trainingen nog beginnen. Maar ondertussen is de euforie gaan liggen. En beklagen diezelfde bonzen zich dat ze Beat VTM ooit hebben bedacht.

Natuurlijk hoopten ze op een beetje drama. Dat hoort nu eenmaal bij dit soort programma’s. Een verzwikte enkel, een bloemkooloor of een oppervlakkig vleeswondje. Ideaal fotomateriaal voor de showbizz-sectie van kranten en magazines, uitermate share- en likeable op sociale media allerhande en een garantie op kijkcijferpieken. Maar wat ze met Beat VTM oogsten is zelfs voor de grootste ramptoerist van het goede te veel.

De trainingen zijn amper begonnen en de BV’s vallen als vliegen. Een paar gekneusde ribben – of een acuut gebrek aan goesting – haalde Guga Baúl vier weken van de worstelmat. Daarna liet Natalia weten een kind te verwachten. Gelukkig moet zij zich bekwamen in het trickshot-biljarten. Een discipline waarin je, afgaande op de toogzweer van de gemiddelde biljarter, ook met een zwanger buikje punten kan scoren.

Ook nieuwsanker Freek Braeckman, die voor Beat VTM de wielerpiste op moet, deed zijn duit in het zakje. Niet door in de fout te gaan bij het scheren van zijn benen, maar wel door zo veel tijd aan zijn nieuwe hobby te besteden dat de VTM-nieuwsdienst Cathérine Moerkerke moest vragen om in te springen als anker wanneer Braeckman alweer op de fiets zat. 

Vandaag volgde dan de klap op de vuurpijl. Ook Nathalie Meskens blijkt zwanger. Een doktersbezoek – mét cameraploeg – maakte duidelijk dat die gezegende toestand niet te verenigen is met het apneuduiken waar Meskens zich voor Beat VTM aan wou wagen. En dus moeten de makers op zoek naar een vervangster met minstens evenveel sterrenkwaliteit. Gelukkig hebben ze bij VTM net Karen Damen een contract onder de neus geschoven. Hopelijk kan zij goed zwemmen.