Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © thinkstock

400 miljard dollar aan eten gaat jaarlijks verloren nog voor het in de supermarkt belandt

Wereldwijd gaat elk jaar zowat 400 miljard dollar (363 miljard euro) aan eten verloren nog voor het in de supermarkt belandt. Dat blijkt uit een rapport van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO). De organisatie vraagt maatregelen om dat cijfer naar beneden te halen en de landbouw- en voedselindustrie duurzamer te maken. 

10 reacties

  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    De impact van voedselverspilling is ver overroepen: de natuur maakt het onmogelijk om alle voedsel op het juiste tijdstip en plaats te produceren. Soms is er te veel, dan weer te weinig en naargelang het weer wordt voedsel al dan niet sneller rot. Of dacht FAO extra vliegtuigen in te leggen als er ergens bijvoorbeeld teveel sla gegroeid is, omwille van buitengewone weersomstandigheden?
  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    En dan zijn er mensen die beweren dat er door 'overbevolking' geen voedsel genoeg is.Wetenschap heeft uitgewezen dat er heden voedsel is voor 12 miljard mensen of om te zeggen hoe sterk ongelijkheid in een neoliberale wereld terug toeneemt na een verbetering in jaren '60 en '70.
  • Rene Dannau

    5 jaar geleden
    speculatie met de prijzen eerst alles opkopen en dan een schaarste creëren en dan de prijs opdrijven.
  • Marcel van Alderweireldt

    5 jaar geleden
    Leg zware boetes op aan de supermarkten voor het voedseloverschot. Je zult eens zien hoe betaalbaar voedsel ineens zal worden.
  • Emi Hergersberg

    5 jaar geleden
    meer lokale landbouw zou al iets bijdragen tot minder verspilling, maar dit land wordt volgebouwd...