AFP/EPA
Volledig scherm
© AFP/EPA

Pure chaos door massaal protest van separatisten in Catalonië: zeker 53 gewonden

BuitenlandIn Catalonië is massaal protest uitgebroken nadat het Spaanse Hooggerechtshof zware celstraffen uitsprak voor twaalf voormalige leiders uit de regering van de Catalaanse ex-premier Carles Puigdemont. Tegen Puigdemont zelf werd een nieuw aanhoudingsbevel uitgevaardigd. In Barcelona werden heel wat straten, pleinen en toegangswegen afgesloten. Op de luchthaven kwam het tot botsingen tussen duizenden pro-onafhankelijkheidsactivisten en de politie. Daarbij zouden zeker 53 gewonden geteld zijn.

96 reacties

  • chris loots

    5 jaar geleden
    Catalonië is altijd een deel geweest van Spanje. Daarvoor een deel van Aragon. Hun eis is ongrondwettelijk en illegaal.
  • Moehmena Rahous

    5 jaar geleden
    Wat hebben wij nog anders , als geweldloze burgers, die financieel uitgeknepen worden, waarbij justitie steeds de andere kant kiest, met partijen die verkozen beloften breken, met politie die ons aanvalt ipv beschermt ? Wat hebben wij nog anders nog dan geweldloos protest, dan ondergaan, dan afzien en zelfs sterven, voor onze medeburgers, en hopen dat er iets verandert, dat een volk een natie wordt ?
  • Joris Van Meirvenne

    5 jaar geleden
    de enige verantwoordelijke voor deze misdaden is het spaanse regime, uitgevoerd door politiemensen die van overal worden opgetrommeld. Catalanen willen enkel zelfbestuur. Het is wel spanje dat catalonie bezet, niet andersom.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Ronny Ooijen, als de Dalai lama naar het buitland vlucht omdat hij de onafhankelijkheid van Tibet predikt en niet wil opgepakt worden door China, moet de wereld hem dan uitleveren aan deze dictatuur ?
  • Veerle Ballegeer

    5 jaar geleden
    Wat velen op dit forum schijnen te vergeten is dat Catalonië reeds jaren de melkkoe is voor de rest van Spanje. Ik ga er al jaren en weet dus heel goed waarover ik het heb. Het is een beetje zoals Vlaanderen al jaren sponsort voor Brussel en Wallonië. De kruik gaat zolang te water tot ze barst.