Een Mexicaanse soldaat op een illegale cannabisplantage in de Mexicaanse staat Sinaloa.
Volledig scherm
Een Mexicaanse soldaat op een illegale cannabisplantage in de Mexicaanse staat Sinaloa. © AFP

Mexico plant legalisering van cannabis in strijd tegen bendegeweld

De Mexicaanse senaat zal in de loop van de volgende dagen stemmen over de complete legalisering van marihuana. Dat bericht Reuters. Het land wil op die manier vermijden dat de drug een inkomstenbron blijft voor gewelddadige drugsbendes.

6 reacties

  • Jean-Paul Halsberghe

    5 jaar geleden
    cannabis is een schadelijke drug fysisch en mentaal. Paniekvoetabal? de grote drugcartels malen niet om hasj. Dan ook cocaine en heroine legaliseren??
  • Filiep Lapeire

    5 jaar geleden
    Oei er zullen waarschijnlijk veel werklozen bijkomen als dat word gelegaliseerd.
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    De beschaving faalt, de criminaliteit wint.
  • sjaak vanslembrouck

    5 jaar geleden
    Goeie actie, ik snap dat er veel voorstanders van cannabis zijn en veel TEGENstanders zijn ook. Ik zie de voordelen maar ga akkoord dat het niet altijd gezond is en er ook nadelen zijn. Toch vind ik het beetje zielig dat (vooral de wever) hier mensen blijven zeggen "war on drugs" terwijl cannabis (niet onschadig is) toch 10x veiliger is dan alcohol en dat is hier perfect in orde. Nederland haalt er miljoenen mss zelfs miljarden inkomsten uit en hun land word er enkel beter van.
  • Marie Vanakker

    5 jaar geleden
    Als de legalisering erdoor komt betekend dit een mokerslag voor de georganiseerde misdaad . Die profiteren immers enorm van de illegaliteit . Net zoals de maffia destijds rijk werd van de drooglegging in de V.S .