EPA
Volledig scherm
© EPA

Twee Syrische soldaten gesneuveld door Turkse beschietingen

Minstens twee Syrische soldaten zijn afgelopen nacht omgekomen toen een Turks projectiel neerkwam op de post die ze bemanden. Dat heeft het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR) gemeld.

0 reacties

  1. LIVE OEKRAÏNE. Rusland zet voormalig topfunctionaris Oekraïense veiligheid op lijst van gezochte personen
    LIVE OEKRAÏNE
    291

    LIVE OEKRAÏNE. Rusland zet voormalig topfunctio­na­ris Oekraïense veiligheid op lijst van gezochte personen

    Rusland heeft de voormalige secretaris van de Nationale Raad voor Veiligheid en Defensie, Oleksej Danilov, op de lijst van gezochte personen gezet. Dat meldt het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken zondag. En het Russische leger is er naar eigen zeggen in geslaagd om een nieuw dorp in het oosten van Oekraïne te veroveren: Ocheretyne in de regio Donetsk. Volgens Britse militaire inlichtingendiensten zijn ook al meer dan 465.000 Russische soldaten gedood of ernstig gewond geraakt in Oekraïne sinds de invasie op 24 februari 2022.Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. “Slecht nieuws voor het Westen.” Geruchten over herschikking Poetins regering worden nu wel heel concreet
    PREMIUM
    12

    “Slecht nieuws voor het Westen.” Geruchten over herschik­king Poetins regering worden nu wel heel concreet

    Dinsdag legt Vladimir Poetin de eed af voor zijn vijfde ambtstermijn als Russisch president. Verwacht wordt dat hij een aantal herschikkingen doorvoert in zijn regering. Zo zwellen de geruchten aan dat zijn twee bekendste ministers — die van Defensie en Buitenlandse Zaken — worden vervangen. En voor beide functies circuleert ook al een naam. Wie zijn die potentiële opvolgers? En wat zouden zij betekenen voor het beleid? Van eentje schreven we eerder al dat Oekraïne er niet beter af mee is. En de andere werd zowaar geboren aan het huidige front.