Politie doet onderzoek bij een boerderij aan de Buitenhuizerweg waar een vader en zes kinderen al jaren woonden en waar zij wachten op het einde der tijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Politie doet onderzoek bij een boerderij aan de Buitenhuizerweg waar een vader en zes kinderen al jaren woonden en waar zij wachten op het einde der tijden. © ANP

Buren over Nederlands gezin dat zich afsloot van de wereld: “Het zat daar altijd potdicht”

De opgepakte klusjesman Josef B. (58) die samen met een vader en diens zes kinderen in totale afzondering leefde, kende die familie al jaren. Met vader Gerrit-Jan van D. maakte hij houten meubels en speelgoed die ze probeerden te verkopen. Ook waren ze enige tijd buren.

4 reacties

  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Die dochters speelden met elkaar, en de kinderen reden ook met hun vader mee met de auto? Was er eerst niet gezegd dat die kinderen niet wisten dat er nog andere mensen op de wereld zijn? Dat klopt dan toch alvast niet.
  • Marc LInden

    5 jaar geleden
    waarom mogen mensen zich niet op zichzelf terug trekken. Ieder geval is wel anders maar wat als je niet tussen de bestaande situaties wil leven?
  • Tony D

    5 jaar geleden
    Doet ons denken aan de Amerikaanse turpins. Indien de kinderen niet naar school gaan of mensen die off-grid zijn minstens 1x per jaar onaangekondigd bezoeken door wijkagent zou al veel helpen. Zo’n mensen levenslang in het gevang steken.
  • franky van damme

    5 jaar geleden
    Waar halen die dat geld?