De ontlading aan de finish was groot.
Volledig scherm
De ontlading aan de finish was groot. © Agoria Solar Team

Leuvens team pakt op slotdag eerste plaats over van Nederlandse concurrent en wint World Solar Challenge in Australië

Het Agoria Solar Team van de KU Leuven heeft de Bridgestone World Solar Challenge in Australië gewonnen. Zo’n 250 kilometer voor de eindstreep nam de BluePoint de eerste plaats over van het Nederlandse team uit Delft. “Ongelofelijk gevoel aan de finish”, aldus de studenten van de KU Leuven.

12 reacties

  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    Maar pech is nu eenmaal een deel van de wedstrijd. Andere teams hadden ook pech kunnen hebben. Leuven was dus wel degelijk goed.
  • jos dedecker

    5 jaar geleden
    De reden dat Delft zo vaak heeft gewonnen is omdat zij simpelweg ieder jaar de meest efficiente zonnepanelen van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA krijgen. Qua verdere innovatie blijft het team van Delft achter bij de concurrentie. Dat is ook de reden dat de prestaties van team Delft al jaren niet meer helemaal serieus worden genomen door de andere deelnemers.
  • Jan Jansen

    5 jaar geleden
    @Patrick, om van Delft te winnen moet je goed zijn? Delft heeft pech gehad heeft niets te maken met het « goed » zijn van Leuve. Zonder de pech had Ndl voor de 9de opeenvolgende keer gewonnen!
  • Werner Rijkx

    5 jaar geleden
    Deze mensen bewijzen dat goed studeren veel beter is dan spijbelen voor het klimaat. Zij dragen tenminste bij om oplossingen te vinden. Tegenover die spijbelaars want die kosten ons alleen maar geld
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Prachtig! En nu nog een haalbare economische manier vinden om zonneënergie op te slaan en allerlei toepassingen uit te werken en we hebben geen fossiele brandstoffen meer nodig. Al die jonge mensen die het ondenkbare durven bedenken en uitproberen, dienen zwaar gesponsord te worden.