De smartphone was via een kabel verbonden met een stopcontact.
Volledig scherm
De smartphone was via een kabel verbonden met een stopcontact. © Shutterstock

Moeder van 4 kinderen geëlektrocuteerd nadat smartphone in bad valt

BinnenlandIn het ziekenhuis van Dinant is een moeder (30) van vier kinderen afgelopen weekend om het leven gekomen als gevolg van elektrocutie. De vrouw liet wellicht haar smartphone in bad vallen terwijl die aan het opladen was.

10 reacties

  • Linda D'Haese

    5 jaar geleden
    Meuleman Louis bestaat er dan geen Controle daar zoals in Vlaanderen als hier je stop contact te dicht bij het bad staat word je installatie afgekeurd en is er ook een verliesstroom schakelaar verplicht
  • romy snijers

    5 jaar geleden
    Jan Cosemans, als je gelijk zou hebben, dan zou ik op slag dood moeten zijn als ik de plus en min van mijn auto-accu vastpak. Die adapter geeft mogelijk 5 A op 5V = 25 Watt Mijn auto is 60A op 12 v = 720 Watt Heel waarschijlijk heeft het slachtoffer (die hiermee zelfmoord pleegde) de adapter met natte handen in het stopcontact gestoken, en is daardoor geëlektrocuteerd. Met een aardlekschakelaar van 30 Ma (verplicht voor badkamers, zeker in hospitaal) zou ze hoogstens een schokje voelen.
  • Lutgarde De Gieter

    5 jaar geleden
    Mensen nemen tegenwoordig overal hun gsm mee. Er bestaat geen kwalititime meer met zware gevolgen. Was dit het waard? Er is nog een leven buiten de gsm. Laat je daar niet in mee sleuren! Veel sterkte voor diegenen die achter blijven. Laat het voor hen een goed voorbeeld zijn om dit niet te doen!
  • Erwin Fiers

    5 jaar geleden
    Die adaptors zijn aan een strenge keuring onderworpen.bv.Kema Keur etc.Waarschijnlijk heeft deze dame een verlengsnoer gebruikt en is die mee in het water geraakt.De gsm lag op de bodem.Zo een usb- kabel is normaal ca.60 cm lang.En woningen die gebouwd zijn voor 1981 zijn niet verplicht om voorzien te zijn van een differentieelschakelaar wat eigenlijk zou moeten.En daar hangt een prijskaartje aan vast.Innige deelneming aan de nabestaanden.
  • Tony Van der Heyden

    5 jaar geleden
    De draad tussen het toestel zelf en de lader is meestal amper 1 m lang en rond het bad is een veiligheidszone van 60 cm waar geen enkel stopcontact of eender ander elektrisch toestel zich mag bevinden. Misschien verlengkabeltje gebruikt ? Als die in het badwater terecht komt krijg je de volledige netspanning van 230 V over je een. Claude François heeft ook ooit zo iets dergelijks geprobeerd door een defect lampje te vervangen.