Door Turkije gesteunde Syrische hulptroepen in Noord-Syrië.
Volledig scherm
Door Turkije gesteunde Syrische hulptroepen in Noord-Syrië. © EPA

Amnesty International: “Oorlogsmisdaden tijdens het Turkse offensief in Syrië”

Het Turkse leger en zijn Syrische hulptroepen hebben tijdens het offensief tegen de Koerdische troepen in het noorden van Syrië oorlogsmisdaden gepleegd, waaronder executies zonder enige vorm van proces en moorddadige aanvallen tegen burgers. Dat meldt Amnesty International.

10 reacties

  • Marc Fabry

    5 jaar geleden
    Amnestie International zou niet mogen bestaan. Als iedere regering het gezond verstand zou gebruiken was er heel wat minder leed op de wereld.
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Ludo Wouters, het zijn die zogenaamde Syrische rebellen van Erdolan die meestrijden, dat vooral IS leden in de rangen heeft. Maw, Turkije is de dijkke vriend van IS, altijd geweest. In de eerste maanden dat de Russen Assad gingen helpen, vonden ze talrijke stockage plaatsen van IS dat vol Turks materiaal zat. Topunt is dat die rebellen amper Syrische leden in de rangen heeft. Als elke buitenlandse jihadbeweging wegbleef, was die oorlog al 3 tot 4 jaar afgelopen.
  • Jean-Paul Halsberghe

    5 jaar geleden
    Nu spreken die NGO's van oorlogsmisdaden maar net als de UN, ontzagen ze de oorlogscriminelen IS en ''gematigde'' Al Queda groepen . Tot de UN niets anders om de oorlogs misdaad processen in Irak af te remmen. In mum van tijd had de UN 60.000 zwaar criminele bezwarende IS video's. ''so sad!'' zou Trump zeggen...
  • Luc Melis

    5 jaar geleden
    @Ludo Wouters Ik ben volledig met je eens.
  • Karel Vanormelingen

    5 jaar geleden
    Eu lid waardig ommiddlijk laten toetreden een verrijking