Een parodie op K3 en de negen andere best bekeken video's

© VTM

Het afgelopen jaar zochten we weer massaal video's op via YouTube. Vooral de voetbalkunsten van Kevin De Bruyne en de opvallende deelnames aan talentenshows trokken onze aandacht. Maar vanuit België was de Carpool Karaoke met Adele de meest bekeken YouTube video van 2016.

nadb

Eind 2015 bracht Adele het album '25' uit, wat ook dit jaar voor veel succes zorgde. Haar deelname aan het concept Carpool Karaoke ging de wereld rond en werd ook in België de meest bekeken YouTube video van 2016.

Belgen blijven ook fan van talentenjachten. Twee opvallende momenten uit Britain's Got Talent, waarin juryleden op de Golden Buzzer drukken, halen de Belgische YouTube top 10: de dansende Storm Troopers en een twaalfjarig meisje met opvallend zangtalent.

Op de derde plaats staat Belgisch voetbaltalent. Kevin De Bruyne moet het in de video afleggen tegen Ilyas Touba, de Belgische wereldkampioen Panna.

Ook de K3 hype haalt de YouTube Rewind 2016 top 10, zij het dan met een parodie. Tegen De Sterren Op toont een Kristel die de nieuwe K3-meisjes klaarstoomt en begeleidt, maar zelf niet zo goed afscheid kan nemen.

Maar liefst 5 video’s uit de Belgische top 10 zijn van Franse YouTube creators. De komische video’s van Norman en Cyprien halen telkens miljoenen views en zijn intussen vaste waarden geworden in ons land. Vriendschap, vaders, Nintendo, Pokémon Go en zelfs YouTube vormen het onderwerp van grappige video’s die gesmaakt worden.

De volledige top 10 YouTube video's voor België voor 2016:

1. The Late Late Show with James Corden - Adele Carpool Karaoke

2. Britain’s Got Talent - Boogie Storm make Simon’s dream come true! | Auditions Week 5 | Britain’s Got Talent 2016

3. ElitefreestyleTV - KEVIN DE BRUYNE vs. PANNA CHAMPION @ Orange event

4. CYPRIEN - LA CARTOUCHE

5. CYPRIEN - POKÉMON GO

6. VTM - Wij Zijn K3: Dansrepetitie | Tegen de Sterren Op | VTM

7. NORMAN - LES PAPAS

8. Britain’s Got Talent - Beau Dermott is Amanda Holden's golden girl | Week 1 Auditions | Britain’s Got Talent 2016

9. NORMAN feat NATOO - FRIENDZONE

10. CYPRIEN - LE PATRON DE YOUTUBE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen