Direct naar artikelinhoud
Drugscriminaliteit

436 drugsvaten gedumpt op straat in Limburgse Bocholt

Een speciaal gaspakteam kwam ter plaatse.Beeld RTZ

In het Limburgse Bocholt zijn maar liefst 436 vaten vol chemisch drugsafval achtergelaten. Nog nooit werd in de politiezone zo veel chemische troep achtergelaten. Een postbode deed de bizarre ontdekking.

Onbekenden hadden de troep midden op de weg gedumpt. Dat gebeurde op een landelijke route die bekendstaat als een sluikwegje richting Nederland. De politie heeft de omgeving voorlopig afgezet. Brandweerzone Noord-Limburg kwam ondertussen ter plaatse met een gaspakteam en meetploegen om het afval te verzamelen en op te ruimen.

“Een postbode trof het afval vrijdagochtend rond een uur of zeven aan tijdens zijn ronde en verwittigde de politie”, vertelt een woordvoerder van de ­politiezone. “Uit een aantal ­gescheurde vaten is vloeistof ­gelekt, maar er is voorlopig geen gevaar vastgesteld voor de omgeving. Het zou gaan om maar liefst 436 vaten van verschillende groottes. De totale inhoud van de vaten is in totaal goed voor tussen de 10.000 en 15.000 liter. Dat is inderdaad meteen ook de grootste vondst op het grondgebied van de politiezone CARMA.”

Van zodra de site veiliggesteld is door de brandweer, zal een sporenonderzoek en staalname uitgevoerd worden door het gerechtelijk labo.

Het is momenteel nog niet duidelijk om welke chemische producten het gaat. De federale politie zal verder onderzoek voeren. De Civiele Bescherming zal instaan voor de opruiming.