De zetel van de Staatsveiligheid in Brussel.
Volledig scherm
De zetel van de Staatsveiligheid in Brussel. © photo_news

West-Vlaamse delegatie ondernam studiereis naar China ondanks waarschuwingen Staatsveiligheid

Hoewel de Staatsveiligheid waarschuwde voor spionagegevaar, is gouverneur Decaluwé van West-Vlaanderen samen met een delegatie van dertien korpschefs, zes burgemeesters en de baas van de politieschool toch naar China gegaan voor een studiereis. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard vandaag. 

50 reacties

  • Tom Faes

    5 jaar geleden
    Van ieder individu dat meeging elke eurocent zelf laten betalen . Wedden dat er de volgende keer minder reislustigen zullen meegaan ?
  • Rik Tytgat

    5 jaar geleden
    We reizen bij voorkeur ver om te leren, alleen spijtig dat eens ze terug thuis zijn de mensen daar niets van merken. Maar niet getreurd, volgende maand gaat hij opnieuw ondanks het feit dat hij ondertussen wel duidelijk weet dat het afgeraden wordt. Potverteren is moeilijk af te leren.
  • Hugo COOLSAET

    5 jaar geleden
    Ik vraag mij af wat er in België nog te spioneren valt. Ook Belgische ondernemers hebben bedrijven opgericht in China of hebben gedetailleerde contracten voor fabricatie. Hierbij wordt de kennis en ervaring haarfijn overgebracht.
  • Gregoor Vogels

    5 jaar geleden
    En wij moeten dat allemaal betalen?? Hebben die niets anders te doen? Decaluwe heeft er blijkbaar een abonnement op (of iets anders ginder??) maar de burger van dit failliete land kan maar betalen. Kan een journalist eens nagaan hoeveel,reizen onze politici jaarlijks op onze kosten zoal maken? Enorm enorm veel!
  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    En dat doen ze dus elk jaar? Met een meute vrienden naar China op studiereis gaan? Moet plezant zijn, anders deed men het niet.