Rachid Bouazza.
Volledig scherm
Rachid Bouazza. © RV

Procedurefout schuift veroordeling van drugscrimineel op Most Wanted-lijst op lange baan

Het Hof van Cassatie heeft de veroordeling van Rachid Bouazza (55) verbroken. Het Antwerpse hof van beroep had hem eerder dit jaar tot twintig jaar cel veroordeeld in een groot drugsdossier, maar door een procedurefout moet hij nu een nieuw proces krijgen voor het hof van beroep in Brussel. De Marokkaan prijkt sinds vorige week op de Most Wanted-lijst van de federale politie.

6 reacties

  • Ronald Rutsaert

    5 jaar geleden
    Controleer de bankrekening eens van degene die de procedurefout heeft gemaakt !
  • Roland Peeters

    5 jaar geleden
    Veroordeel degene die de propere fout heeft gemaakt ook met een boete en een gevangenis straf,het zal niet meer gebeuren.
  • stefan crama

    5 jaar geleden
    Procedurefouten worden in 99% der gevallen ingeroepen door misdadigers. Procedures niet afschaffen, wel deftig aanpassen en zorgen dat dit nooit reden mag zijn tot vrijlating van daders waarvan de schuld vaststaat.
  • Hugo BAVRE

    5 jaar geleden
    De procedure fout kan gewild of ongewild zijn, hoe dan ook het moet bestraft worden. De infiltratie van criminelen, vooral door het drugsmilieu, in alle geledingen van de maatschappij tot in de hoogste regionen, is een feit. Er zijn teveel procedure fouten de laatste jaren, zodanig dat het geen toeval meer kan zijn.
  • Tamzin Andersen

    5 jaar geleden
    Geef degene die verantwoordelijk is voor de procedurefout een boete en laat de veroordeling zoals ze is. Er is trouwens niet genoeg geld om alle processen een paar keer over te doen.