De Spaanse premier Pedro Sanchez
Volledig scherm
De Spaanse premier Pedro Sanchez © AFP

Sanchez wijst gesprekken met Catalaanse regering af: “Eerst veroordeling geweld Barcelona”

BuitenlandDe Spaanse premier Pedro Sanchez heeft een oproep van een Catalaanse leider om gesprekken te beginnen verworpen. Volgens Sanchez moeten Catalaanse leiders “eerst de onrust in de regio veroordelen”. De premier drong er ook op aan gehoor te geven aan de vele Catalanen die geen onafhankelijkheid willen.

26 reacties

  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Hier heeft Sanchez wel gelijk. De Catalaanse regering moet het geweld (niet de onrust) van de betogers veroordelen en de Spaanse regering het geweld tegen vreedzame betogers. Om te weten wat het Catalaanse volk echt wil moet er een ECHT referendum worden gehouden waarbij zowel voor als tegenstanders van onafhankelijkheid aan meedoen.
  • Ferdinand Engelbeen

    5 jaar geleden
    Olivier van Remoortel, een referendum voor onafhankelijkheid wordt enkel gehouden in de regio die dat wenst, zie Schotland. Als een (grond)wet in een staat dat verbiedt, dan is die in strijd met het Internationaal recht, wat Spanje al op vele vlakken is. Als Madrid dan zo zeker is dat de meeste Catalanen in Spanje willen blijven, waarom denk je dan dat ze het referendum hebben verboden en met alle middelen uit mekaar hebben geranseld?
  • frans Venloo

    5 jaar geleden
    Is Spanje een dictatuur of niet ? Zo te horen wel .
  • Olivier van Remoortel

    5 jaar geleden
    leo foulon, de separatisten wíllen geen echt referendum, dan zou er meer volk komen opdagen, ook de tegenstanders. Bovendien volgens de spaanse wetgeving kan een referendum alleen als álle stemgerechtigden kunnen deelnemen (= heel Spanje) en dat zou niet uitdraaien op onhafhankelijkheid
  • Genesse Jacky

    5 jaar geleden
    Bij de laatste opiniepeilingen wil slechts 44 % onafhankelijkheid ! Iets om over na te denken.......