EU-president Donald Tusk en Boris Johnson.
Volledig scherm
EU-president Donald Tusk en Boris Johnson. © Reuters/Photo News

Johnson vraagt EU om brexit uit te stellen (maar schrijft aparte brief om dat te voorkomen)

BrexitEU-president Donald Tusk heeft de verwachte brief uit Londen ontvangen van de Britse premier Boris Johnson waarin hij om uitstel van de brexit vraagt. Dat laat hij in een tweet weten. Volgens bronnen binnen de Britse regering heeft Johnson de brief niet persoonlijk ondertekend. Er zouden ook twee andere documenten aan de brief zijn toegevoegd: een wel door Johnson ondertekende brief waarin hij stelt dat een uitstel van de brexit “een vergissing” zou zijn en een toevoeging van de Britse topdiplomaat Sir John Barrow, die toelicht dat Johnsons uitstelverzoek wettelijk vereist is.

78 reacties

  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Een creatieve vondst van Johnson om de verantwoordelijkheid van een harde brexit bij de EU te leggen. Het is ondertussen wel duidelijk dat de Britten geen enkel akkoord zullen goedkeuren, dat de voorstanders van brexit geen nieuw referendum willen en de tegenstanders geen nieuwe verkiezingen. Beiden zijn niet bezig met het beste voor de burgers maar willen enkel hun eigen macht vergroten.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Misschien slim gespeeld. Boris vraagt eigenlijk geen uitstel. En daarom zal de EU hem enkele maanden uitstel geven. Iedereen tevreden dus. Boris, het Brits parlement en de EU.
  • heinz wolf

    5 jaar geleden
    Als de EU na deze actie van een geestig zwak begaafd Brits regeringshoofd met hem willen verder onderhandelen dan moet ik toch het EU parlement in vraag stellen. De gelijke vraag moet toch [eindelijk] ook op de agenda van de Britse regering komen. BJ zou zich meer dan een breuk lachen moesten wij dat doen. Hij wilde toch liever dood in de gracht liggen. Zeker nog geen passende gevonden.
  • jan boden

    5 jaar geleden
    Tegenwoordig moet je aan schizofrenie lijden om premier van het VK te kunnen zijn.
  • Toran Korshnah

    5 jaar geleden
    Deze brieven zijn niet bizar. Het is gewoon de voorspelde manier om de wetgeving, namelijk het verbod op brexit zonder akkoord, te omzeilen. Deze procedure werd vorige week al uitgelegd.