© BERT DE DEKEN

Man krijgt 24 jaar cel voor moord op liefdesrivaal

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft de 32-jarige Petru Avram uit Herentals schuldig bevonden aan de moord op zijn liefdesrivaal Ronny Vanherbergen (36) uit Duffel. De moordenaar krijgt een gevangenisstraf van 24 jaar.

De feiten dateren van 29 januari 2015. De relatie tussen Petru Avram en zijn echtgenote was enkele weken voordien stuk gelopen. Toen de man op 29 januari naar hun appartement in Herentals ging om persoonlijke spullen op te halen, merkte hij dat ook de nieuwe vriend van zijn echtgenote aanwezig was.

De 32-jarige Avram trapte de deur van het appartement in. Even later stak hij Ronny Vanherbergen neer met een mes dat hij van thuis had meegenomen. Na de messteek ging Avram zichzelf aangeven bij de politie. Zijn slachtoffer overleefde het incident niet.

Volgens getuigen had Petru Avram vooraf aangekondigd dat hij de minnaar van zijn echtgenote zou doden. Avram zelf heeft altijd de voorbedachtheid betwist. De man beweerde tijdens het onderzoek dat hij alleen wat kledij kwam ophalen. In de flat werd hij dan geconfronteerd met Vanherbergen. Tijdens een ruzie zou hij de messteken hebben toegediend.

De correctionele rechtbank is van oordeel dat Avram zijn liefdesrivaal bewust en met voorbedachtheid gedood heeft.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER