Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Belg schuift op in Europese rangschikking van de koopkracht

België is een plaats geklommen op een Europese lijst van koopkracht per inwoner, opgesteld door marktonderzoeker GfK. Gemiddeld komt de koopkracht van de Belg in 2019 uit op 20.584 euro, of bijna 1,4 maal zoveel als de koopkracht van de gemiddelde Europeaan.

18 reacties

  • Sigi Marli

    5 jaar geleden
    Koopkracht wordt niet gemeten met absolute maar relatieve bedragen. Simpel gezegd hoeveel winkel karretjes je ermee zou kunnen vullen. In Oekraïne is alles veel goedkoper bijvoorbeeld. En in Zwitserland is alles erg duur, net als hier. Lijkt me dat onze regering in plaats van hun nuttig werk meer propaganda verspreid. Nochtans is het beleid net daarop gefaald.
  • Roland Peeters

    5 jaar geleden
    Op papier stijgen we,maar als we iets gaan kopen gaan we twee plaatsen achteruit,zo zit u maar wie het onderzoek doet.
  • Marc Van himste

    5 jaar geleden
    Welke zot berekend dat, achteruit met 18 procent duurder dit jaar en electriciteit 42 procent!!!! Enkel berekend op lonen politici!!!!
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Volgens datzelfde GFK is de koopkracht in Europa afgelopen jaar met ruim 4% gestegen. Daar hebben we hier dan toch niets van gemerkt. Bovendien behoren we volgens dat andere onderzoek bij die landen waar het gemiddeld vermogen van de Belgische burger met meerdere duizenden euro's gedaald is in het afgelopen jaar. Altijd eenzijdig bepaalde positieve kanten selecteren en uit de context halen is ook manipulatief en fake nieuws.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Het lijkt me hier eerder over beschikbaar inkomen dan koopkracht te gaan. Kan je met dat gemiddeld bedrag in het dure Noorwegen even veel kopen als met het gemiddelde Belgische bedrag in ons land.