© Dick Demey

© Dick Demey

thumbnail: null
thumbnail: null

Slangen zonder papieren naar Natuurhulpcentrum

De terrariums voor slangen in het Natuurhulpcentrum zijn weer goed gevuld na een inbeslagname in het Franse Beauvoir. Daar werden maandag in een reptielenpark veertien slangen en twaalf hagedissen weggehaald. De boa’s verhuisden naar Opglabbeek. De hagedissen zijn intussen al via de Eurotunnel naar een dierentuin in Engeland.

mm

Op vraag van de Franse dierenbescherming reden medewerkers ven het Natuurhulpcentrum zondagavond met een bestelwagen naar Bretagne. “In een park voor reptielen zat een groot aantal dieren zonder vergunning. In eerste instantie was er sprake van ruim 100 reptielen. Uiteindelijk waren het net geen 30 dieren die we moesten meenemen. Dat ze geen papieren hebben kan erop wijzen dat ze illegaal het land zijn binnengekomen”, zegt Michiel Aerts van het Natuurhulpcentrum.

De inbeslaggenomen soorten zijn Jamaica en Madagaskar boa’s, gilamonsters en Mexicaanse korsthagedissen. “Voor alle duidelijkheid: de licht giftige hagedissen zijn voor de mens totaal ongevaarlijk. We hadden op voorhand al een nieuwe thuis in een Engelse dierentuin geregeld. De slangen zijn wel mee naar hier gekomen. Ze blijven in Opglabbeek totdat we de nodige papieren hebben. Dan zullen we een geschikte opvangplek zoeken.”

Het Natuurhulpcentrum wordt wel vaker ingeschakeld bij grote inbeslagnames in Frankrijk. “Er zijn in Europa niet zo veel centra die grote partijen reptielen kunnen opvangen. En Bretagne is ook niet zo ver.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer