Photo News/VMM
Volledig scherm
© Photo News/VMM

IN KAART. Zo is het gesteld met de luchtkwaliteit in jouw regio

De Vlaamse Milieumaatschappij heeft een nieuwe studie klaar over de luchtkwaliteit in Vlaanderen. Die is er de laatste jaren duidelijk op vooruit gegaan, maar dat is geen reden voor overdreven gejuich. Voor een aantal schadelijke stoffen overschrijden we nog altijd de normen, en de uitstoot van gezinnen door bijvoorbeeld het stoken van hout neemt toe. Slechts 1 procent van de Vlaamse bevolking woont in een gebied met voldoende lage concentraties aan fijn stof. Ontdek op de interactieve kaarten hoe het in jouw regio is gesteld.

93 reacties

  • Robin Hufton

    4 jaar geleden
    We zijn goed op weg maar om het allemaal wat vlotter te laten gaan: belast aardgas en elektriciteit tot MAX. 6% ! Dat is de inspanning die de politiek moet leven en de rest moet wat minder de auto pakken, lijkt me simpel.
  • Stefan van der Steen

    5 jaar geleden
    Zet aardgas en electriciteit terug naar 6 procent btw het is een basis behoefte! Mijn hout koop ik particulier aan 0% btw...
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    En die gele tot donkerrode zones zijn die gebieden waarvan de Vlaamse regering vindt dat je er moet gaan wonen. Dan kan er weer paard gereden, gegolfd en gejaagd worden in de propere lucht.
  • Willy Masson

    5 jaar geleden
    Met groen elke dag een nieuwe leugen even corrigeren 1 met diesels bedoeld men diesels van 30 jaar geleden , 2 hout stoken in open haarden en oude houtkachels, 3 benzine produceert meer CO2, 4 de situatie is verbeterd desondanks de bevolkingsaangroei waar men geen rekening mee houd men gaat statistisch vergelijken maar vergeet gewoon de bevolkingsaangroei, als 1 nieuwe stadsbus op aardgas meer vervuild dan 6 nieuwe vrachtwagens hoeveel vervuild dan een nieuwe gascentrale ?
  • Jan Paulussen

    5 jaar geleden
    Mogen we weten wat 'vroegtijdige' overlijdens in realiteit wil zeggen?! .. Twee dagen vroeger overlijden? Drie weken?... Een hittegolf heeft immers tienduizenden vroege overlijdens... Moeten we dan niet eerder zwaar in airco investeren voor we hierover gaan zeuren?!