De Amerikaanse president Donald Trump in het Witte Huis vandaag.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump in het Witte Huis vandaag. © Photo News

Trump vergelijkt impeachment-onderzoek met "lynching”, en dat ligt heel gevoelig in de VS

De Amerikaanse president Donald Trump vergelijkt het impeachment-onderzoek dat tegen hem loopt met "gelyncht" worden. Het woord lokt sterke reacties uit in de Verenigde Staten, waar het wordt gelinkt aan de rassenscheiding en de slavernij.

7 reacties

  • Marie Vanakker

    5 jaar geleden
    @Karel Dierckx ja ,en dat is dan net zoals het toen bij Clinton ging . De rechtszaak word daarna in de senaat gehouden en daar hebben de republikeinen dan weer de macht . Dus lap weeral partijdig . Ze zullen dus op het al dan niet gezond verstand van de kiezers moeten rekenen om hierover in 2020 een oordeel te vellen . Maar tot hiertoe gebeurd alles volgens het boekje anders braken de republikeinen nu het kot af .
  • Kai Rombouts

    5 jaar geleden
    1998: top democraat jerry nadler beschuldigde republikeinen van een "lynch mob" destijds tegen Bill Clinton. Als democraten het uitschreeuwen is het aanvaardbaar, als Trump dat 21j later doet....
  • Karel Dierckx

    5 jaar geleden
    Impeachment is geen afzetting. Het is een specifieke procedure om de zittende president te kunnen aanklagen, wat normaal niet mogelijk is (die is onschendbaar). Bill Clinton is ook impeached geweest, maar niet afgezet. Dit is dus exact de correcte rechtsgang waarvan Trump zegt dat die hem ontzegd wordt.Wat mijns inziens niet correct is (maar wel legaal) is dat de schuldvraag wordt beantwoord door het Congres in plaats van door een rechtbank - letterlijk een partijdige beslissing dus.
  • Willy Van de Camp

    5 jaar geleden
    Ha Ha het wordt warm onder de voeten en de paniek breekt los!!
  • Francis smet

    5 jaar geleden
    De slimme uitspraken van Trump zijn makkelijk op één hand te tellen, omdat hij er geen doet !