AP
Volledig scherm
© AP

Wat is er gebeurd met het voorstel van Boris Johnson en hoe moet het nu verder? Zeven vragen over de brexitsaga

Gisterenavond werd er door het Britse Lagerhuis een nieuw hoofdstuk geschreven aan de brexitsaga, met de Britse premier Boris Johnson die een nieuwe nederlaag leed, alsook een kleine overwinning behaalde. Wat is er eigenlijk gebeurd en wat is de pronostiek voor de komende weken? 

5 reacties

  • philippe decock

    5 jaar geleden
    Boris Jhonson is niet van zijn stuk te brengen. Een bewonderenswaardig man. Ik wenste dat we hier zo een politieker hadden.
  • DAVID VAN LAER

    5 jaar geleden
    Al 3 jaar palaveren ze over een brexit wetgeving en altijd totaal geen concencius tussen meer en minderheid in Groot-Brittannië en ook niet met de EU niet verwonderlijk dat er lidstaten beginnen te denken gewoon laten vallen, samen met alles wat er bijhoort inclusief Ierland, Schotland, Wales dat ze er hun plan meetrekken. Want binnen 3 maanden gaan ze even ver staan namelijk nergens.
  • Eddy Stroobants

    5 jaar geleden
    Wat een soep. Iedereen is die brexitmiserie kotsbeu en de media blijven daarover kwelen.
  • Paul van de velde

    5 jaar geleden
    Ze willen af van die 42 miljard die ze volgens contract moeten betalen aan Europa. Dat en niets anders is het probleem.
  • Guido Claesen

    5 jaar geleden
    Ik begin stilaan compassie te krijgen met Johnson. Stel u voor dat ieder voorstel afgekeurd wordt puur om tegen te wringen en zonder dat de tegenwringers iets beter weten. Dat is wat dat gebeurd, gewoon tegenwringen.