Direct naar artikelinhoud
Toerisme

‘The Guardian’ tipt Gent en Antwerpen als ideale herfstbestemmingen

Gent.Beeld Photo News

Volgens de Britse krant The Guardian is de herfst de ideale periode om er even tussenuit te knijpen. Bijvoorbeeld richting Gent of Antwerpen. Beide Vlaamse steden staan in de top 10 van de beste herfstbestemmingen die de krant opstelde.

‘De kasseiwegen, art-nouveaugebouwen en de imposante gotische architectuur geven je in Gent eerst het gevoel dat je terug in de tijd bent gereisd’, schrijft The Guardian. ‘Maar het duurt niet lang voor je de grootste aantrekkingskracht van de stad ontdekt: een zeer moderne en duurzame winkel- en foodscene.’

De krant looft de vele vegetarische en veganistische opties voor foodies en de onafhankelijke boetieks waar je decoratieartikelen en kleding kan kopen. Maar: ‘Je bent niet in België geweest als je geen bier geproefd hebt.’ Volgens The Guardian is een reisje naar Gent dan ook niet compleet zonder een proeverij van trappistenbieren in een van de cafés, of een rondleiding in microbrouwerij Dok.

‘The Guardian’ is fan van het MAS.Beeld Photo News

Antwerpen is dan weer ‘onbetwiste hoofdstad van coolheid’. Mede dankzij de hippe wijk rond het Eilandje met het MAS, het eetcafé ABC van de Antwerpse Brouw Compagnie en het cultureel centrum Het Bos.

Ook voor fijnproevers en shopaholics is Antwerpen een paradijs, aldus nog The Guardian. Vooral de concept stores, die een mix bieden van mode, lifestyle, kunst en eten, worden geprezen. Een speciale vermelding is er voor de ‘modestraat’ Nationalestraat en de Kloosterstraat met zijn vele antiekwinkels en boetieks.

Andere steden in de top 10 zijn Nîmes, Angers en Biarritz in Frankrijk, Rotterdam en Arnhem in Nederland, en Wiesbaden en Keulen in Duitsland.