Forensisch onderzoekers zoeken naar sporen op de vrachtwagen, waarin woensdag 39 doden werden gevonden.
Volledig scherm
PREMIUM
Forensisch onderzoekers zoeken naar sporen op de vrachtwagen, waarin woensdag 39 doden werden gevonden. © Getty Images

Afschuw in stadje waar truck met 39 doden stond: “Dit is moord”

Het Engelse stadje Grays is ineens wereldnieuws: op een anoniem industrieterrein werd woensdag een vrachtwagen aangetroffen met 39 doden. De bewoners zijn geschokt en ook vrachtwagenchauffeurs reageren. “Deze mensen zijn op een onmenselijke manier gestorven. Ik hoop dat ze de daders, de mensensmokkelaars oppakken en dat ze verantwoordelijk worden gehouden voor hun misdaden.” 

3 reacties

  • Leonarda Van Opbroecke

    5 jaar geleden
    Simpel. Allemaal dik straffen. Zeker diegene die smokkelaars het geld geven. Want ze betalen ze zelf om iets onwettigs te doen. Eens ze in Europa zijn hebben ze 0,0% excuus om zich nog te verstoppen. Dit heeft niets meer met veiligheid voor eigen leven te maken!!!! Voor nog meer geld in de pocket te krijgen ,ja. Degene die echt gevlucht zijn voor hun leven aanvaarden elk land. Als ze maar veilig zijn.
  • Jean De Grande

    5 jaar geleden
    De vraag is of de chauffeur wist van hun aanwezigheid. Als ze de insluipers zouden straffen i.p.v.ze te pamperen zou het misschien minderen. Mensensmokkelaars zijn de schuldigen. Of deze chauffeur een mensensmokkelaar is moet nog aangetoond worden.
  • Jef Denijs

    5 jaar geleden
    Samenwerking met mensensmokkelaars moet strafbaar worden als afschrikking, dan moeten we dergelijke artikels iets minder vaak lezen. Mensensmokkelaars zelf tot levenslang veroordelen.