Vorig jaar gespot in Berlijn: een oude eend omgebouwd met een elektromotor onder de kap
Volledig scherm
PREMIUM
Vorig jaar gespot in Berlijn: een oude eend omgebouwd met een elektromotor onder de kap © Getty Images

Je oude benzinewagen op rijden, of een elektrische wagen kopen: wat is groener?

U rijdt naar volle tevredenheid in uw niet zo nieuwe, maar prima functionerende auto. Het enige nadeel is dat er een verbrandingsmotor onder de kap ligt en u wilt iets doen aan een beter klimaat. Moet u dan overstappen op een e-auto of is het duurzamer de oude zo lang mogelijk te blijven gebruiken?

15 reacties

  • RENE LENAERTS

    4 jaar geleden
    En telkens moeten we een hoop melkmeisjesrekeningen slikken. Als de energie om batterijen te maken ook groen is (wind, water, zon, kernenergie) dan kost de productie er van geen CO2. Nieuwe benzines daarentegen zijn even vervuilend als klassieke. Verbranden is CO2 produceren, wat je ook opstookt! Dan winnen zelfs oud diesel wegens minder verbruik (als je de stikstofoxide voor lief neemt).
  • Georges Peleman

    4 jaar geleden
    Iedereen rijdt zijn oude wagen op omdat de regelgeving steeds veranderd. Wanneer garandeert men dat een bepaald soort wagen minstens 15 jaar niet veranderd qua taxen, LEZ zones, ect. Onze auto zijn in de occasie markt niets meer waard.
  • patrice nuyts

    4 jaar geleden
    Dit kan in Duitsland maar is in Belgie verboden. Als je je wagen ombouwd is hij niet meer conform met zijn gelijkvormigheidsattest. Snel komt daar geen verandering in want onze politiek heeft nu dringerder zaken te doen.
  • Jean-Paul Hoornaert

    4 jaar geleden
    Je oude benzinewagen op rijden, of een elektrische wagen kopen: wat is goedkoopste ????
  • Jean-pierre Janssens

    5 jaar geleden
    Ik ben van diesel overgeschakeld naar aardgas...super goedkoop... Verbruikt minder dan door de fabriek opgegeven... En is de . . Motor versleten... Gewoon een ander motorblok kopen.... Kostprijs... Ongeveer 3500 euro..... En ik kan weer 200.000 km bollen..... Tegen dan zal een Electrische auto zonder batterij.. Ik bedoel werkt op waterstof.. .heb hem niet gekocht.... Omdat er maar 1 laadstation is in België.. Dan zal deze hopelijk nog eens zo veel. Goedkoper zijn dan nu. Het geval is..... .