Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © thinkstock

Ouders van uitzonderlijk hoogbegaafde kinderen trekken naar Kinderrechtencommissariaat

De ouders van uitzonderlijk hoogbegaafde kinderen hebben vandaag een klacht neergelegd bij het Kinderrechtencommissariaat en er een petitie met 300 handtekeningen overhandigd. Ze vragen passend onderwijs voor uitzonderlijk hoogbegaafde kinderen, zo melden ze in een persbericht.

13 reacties

  • Marianne Louwerse

    4 jaar geleden
    Zelf voor onderwijs voor je kinderen zorgen? Hoe kun je dat zeggen! Het zal je kind maar wezen! De overheid heeft zorgplicht voor alle kinderen!
  • Tanja Vos

    5 jaar geleden
    Ik zie hier veel negatieve reacties. Wees maar zeker dat die ouders al heel veel extra's doen voor hun kinderen. Maar die kinderen zijn hopeloos gefrustreerd omdat ze te weinig uitdaging krijgen tijdens de schooluren. Een kind heeft recht op leren en als dit enkel na de schooluren kan is er een probleem.
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    En voor 0.1 % van de inwoners moet er het schoolsysteem op zijn kop gezet worden ? Laat die ouders dan zelf voor onderwijs van hun kinderen zorgen.
  • Jonas Verbruggen

    5 jaar geleden
    We hebben wel scholen voor minder begaafden... In mijn familie runt er ook hoogbegaafdheid, uit de boot vallen is hier inderdaad een feit.
  • Laurent Dejonghe

    5 jaar geleden
    Zogezegd zijn we hier een vooruitstrevend land, waar ieder talent maximaal benut wordt, ten goede van de maatschappij, en van het individu. Niks van, in vergelijking met Indië bvb worden hoogbegaafden specifiek begeleidt met steun van overheid, ongeacht kaste. Deze mensen presteren later op topniveau en zijn een win-win situatie voor het land. Wie is hier de winnaar....? Enkel verliezers.