Ria Van Landeghem (links).
Volledig scherm
Ria Van Landeghem (links).

Ex-marathonloopster Van Landeghem spant proces aan tegen Jacques Rogge: “Je voelt gewoon dat dit verhaal niet klopt”

Meer sportEx-marathonloopster Ria Van Landeghem sleept voormalig IOC-voorzitter Jacques Rogge voor de rechter. Rogge was in 1988 de Belgische delegatieleider op de Olympische Spelen in Seoel toen Van Landeghem naar huis werd gestuurd nadat ze beschuldigd werd van een positieve dopingtest. Onterecht, zo bleek en zo erkende het BOIC ook dertig jaar na datum.

10 reacties

  • kamiel fremault

    5 jaar geleden
    Een verhaal die iemand mij ooit heeft verteld. Liet zich onderzoeken door Rogge wegens kniepijnen. Er moest een operatie volgen, dixit die persoon, in het ziekenhuis Maria Middelares te Gent. Maar eerst moest een aanzienlijke som cash betaald worden... volgens die man. De operatie heeft toen plaatsgehad. (verhaal van +- 30 jaar terug). Sporters zijn soms verslaafd aan pijnstillers en drugs. Veel chirurgen zijn verslaafd aan geld. Sommige sites van chirurgen eisen contante betaling bij visite...
  • Luc Lepoudre

    5 jaar geleden
    Laat het duidelijk zijn dat het enkel om procedurefout was dat ze er mee weg kwam. Rogge is geen onnozelaar hé.
  • Rudy De Pauw

    5 jaar geleden
    Gelijk heeft ze,een afstand loopster met toekomst schorsen terwijl alle instanties haar vrij pleiten.En zelfs nu nog volharden in de boosheid,zelfs geen excuus voor het onrecht haar aangedaan.Rogge de onaantastbare, doet me wat aan Geens denken,kritiek loopt er af zoals water van een eend.
  • Filip Vanlaeken

    5 jaar geleden
    Vrij door procedurefouten... maar dus niet omdat de test negatief was ?! Laat het staal nu nog eens testen.
  • Jean-Paul Halsberghe

    5 jaar geleden
    wat een mens kan meedragen in hun enorme emotionele/mentale rugzak zijn/haar/hun /mijn hele lange/korte leven lang...