Getty Images/Cultura RF
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/Cultura RF

Helft van voeding uit supermarkt bevat te veel suiker, zout of vet voor kinderen: met deze tips eet je kroost wél gezond

De helft van alle ontbijtgranen, yoghurt en bereide gerechten die in Europa verkocht worden in supermarkten bevatten te veel suiker, zout of vet voor kinderen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Gemeenschappelijk Centrum voor Onderzoek van de Europese Commissie. Maar hoeveel suiker mag je kind nu per dag eten? En hoe laat je je niet misleiden? Onze beste tips op een rij.

5 reacties

  • saar Caron

    5 jaar geleden
    En de rest van de bevolking mag dan maar ongezond eten daardoor. Het is ook zo onzin "legale" en "illegale" middelen. Voor het kapitalisme mag het wel natuurlijk.
  • Etienne Callebout

    5 jaar geleden
    Klaagt de voedingsindustrie aan , niet de consument .
  • Marina Martens

    5 jaar geleden
    Al die zever over ongezonde voeding, eet waar je zin in hebt. Producten waar geen suikers in zitten zijn 4x zo duur, daar tegenover zitten er dan weer 4x meer vetten in. Als het kindje maar een naam heeft, bedrog eerste klasse.
  • roger moenssens

    5 jaar geleden
    Morgen wordt er weer iets anders beweerd! Wil je gezond en evenwichtig blijven lees dan al die flauwekul niet!
  • Coen Geurts

    5 jaar geleden
    Van zodra de industrie zich met ons eten bemoeit is het om zeep; verknoeid. Altijd maar afval erin verwerken om maar meer winst te maken is de opdracht van die grote bedrijven. En dan proberen ze ons ook nog wijs te maken dat ze bio verkopen; er is gewoon geen bio meer mogelijk; heel de wereld is reeds lang verpest met kunstmest en pesticiden. Het zit nu eenmaal in de grond en het komt in onze voeding of we willen of niet.