Turks president Recep Tayyip Erdogan.
Volledig scherm
Turks president Recep Tayyip Erdogan. © AP

Erdogan dreigt Koerdische "terroristen" uit grensregio te verjagen na akkoord met Rusland

Als de Koerdische milities in Syrië zich niet tijdig uit het het Turks-Syrische grensgebied hebben teruggetrokken, zal Turkije hen "verjagen". Dat heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan vandaag gezegd.

5 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    De IS leiding vlak aan zijn grens had hij geen problemen mee. Moesten die Koerden 30 km terug om hen een veilig onderkomen te waarborgen?
  • lars vandenberge

    5 jaar geleden
    Paul wie denk je dat die 30.000 doppers zijn? In Antwerpen zitten er trouwens 70.000.
  • Paul Philippaerts

    5 jaar geleden
    Zou de deur openzetten om alle koerden naar europa te halen. Belgie zet je schrap en lever hulp. Hier is zelfs zonder betonstop nog plaats genoeg. En we kunnen nog werkvolk gebruiken. In Limburg met 30.000 doppers zit de industrie met de handen in het haar omdat ze geen werkvolk vinden. Desnoods moeten we maar een stukje Limburg afstaan voor een onafhankelijk Koerdistan.
  • hans de Bel

    5 jaar geleden
    En de hele wereld kijkt ernaar. Niemand reageert nauwelijks op een land die zomaar een stuk van een ander land binnenvalt en onder zijn bevoegdheid plaatst. Probeer dat eens met de Turken zelf !!
  • Roland Jennes

    5 jaar geleden
    Mijn bezorgdheid is vooral wanneer de gespreken tussen Eu en Turkije over de toetreding tot Eu zullen stoppen. Wordt wakker Europa.