Syrische vluchteling na moord op studente: “Criminele vluchtelingen moeten gedeporteerd worden”

“Vluchtelingen die een misdrijf plegen, moeten gedeporteerd worden”. Dat vindt...een Syrische vluchteling. In een open brief legt hij zijn standpunt uit.

lbo

Aras Bacho is een Syriër van 18. Hij verblijft momenteel in Duitsland. Daar is de laatste weken weer heel wat commotie rond vluchtelingen nadat een 17-jarige migrant ervan verdacht wordt een geneeskundestudente te hebben verkracht en vermoord. En daar wil Aras op reageren. “De roep om criminele vluchtelingen te deporteren, klinkt steeds luider. En ik begrijp dat. Ze moeten het land uitgezet worden. Het is genoeg geweest. Door zo’n incidenten, denken veel Duitsers dat alle vluchtelingen criminelen zijn en dat alle vluchtelingen een bedreiging vormen voor de Duitse samenleving”, zegt Aras in zijn open brief, die gepubliceerd werd door ‘Huffington Post Deutschland’. “Het klopt niet dat alle vluchtelingen een bedreiging vormen, maar we moeten de angsten van de burgers wel serieus nemen.”

Daarom heeft Aras een boodschap aan alle vluchtelingen die naar Duitsland komen en daar burgers aanvallen, verkrachten of zelfs vermoorden: “Jullie moeten Duitsland zo snel mogelijk verlaten. Jullie zijn hier niet welkom! Jullie denken dat Duitsland een paradijs is waar je zomaar alles kan doen wat je wil. Maar zo werkt het niet.”

Aras wijst erop dat Duitsland eigen wetten heeft. “En die wetten mogen simpelweg niet overtreden worden”, gaat hij verder. “Ik wil niet denken aan hoeveel jonge vrouwen er nu zijn die schrik hebben om hun vrienden te gaan bezoeken door mensen zoals jij. Door mensen zoals jij zijn vluchtelingen die het wél goed menen niet welkom. Door jou worden we gehaat”, zegt Aras verwijzend naar de 17-jarige vluchteling die Maria Ladenburger verkracht en vermoord zou hebben. “Ik kan hun angst begrijpen en ik vind dat de Duitse politiek daar korte metten mee moet maken. Anders zullen zo’n zaken alleen nog maar toenemen.”

Vluchtelingen zijn mensen met een hart en met verstand, benadrukt Aras . “We begrijpen dus de zorgen en de vrees van de Duitse burgers. Ik wil helpen om de samenleving die me met open armen heeft ontvangen, te beschermen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer