Ter illustratie
Volledig scherm
Ter illustratie © Geert De Rycke

HET DEBAT. Moet nultolerantie voor alcohol achter het stuur worden ingevoerd?

Groen en sp.a hebben een gezamenlijk wetsvoorstel ingediend voor nultolerantie voor alcohol achter het stuur. Concreet zou dat een (symbolische) drempel betekenen van 0,2 promille alcohol in het bloed in plaats van de 0,5 promille die nu geldt. Lees hieronder waarom Groen en sp.a het wetsvoorstel indienden en wat onze experts daarvan vinden.

216 reacties

  • Christiaan Bruynseels

    4 jaar geleden
    Nultolerantie invoeren, er is geen enkele (drog)reden om dit niet te doen. Zij die het hardst roepen en tegen zijn, zijn de potentiële risico’s achter het stuur. Ook al spaart dit maar 1 leven per jaar, is het het waard. Meerderheid Vlamingen zijn voor, dus maatschappelijk gedragen om levens te sparen, minderheid moet zich neerleggen bij beslissing (het plezier van hun pintje kost mensenlevens) is de keuze dan niet snel gemaakt?
  • Marc Hayen

    4 jaar geleden
    Ik stel voor om véél meer controle te doen op gsm gebruik achter het stuur , het gebeurt massaal en testen wezen uit dat het gevaarlijker is dan 5 pinten achter het stuur en toch zie je het de van s'morgens tot s'avonds.
  • Lisa Schoensetters

    5 jaar geleden
    Het moet kunnen om iets te drinken als je moet rijden. Je weet wat wettelijk de limiet. Als er nu nultolerantie komt krijgen ze gewoon meer geld binnen van de mensen want het grootste deel van de mensen houdt zich wel aan de wettelijke limiet. Nu worden die mensen ook gestraft.
  • Steven Dierckx

    5 jaar geleden
    Nultolerantie is een utopie. Trouwens: wat is er mis met één drankje voor de gezelligheid? Beter is volgens mij om het aantal controles en dus de pakkans drastisch te verhogen. Daar heeft de gemiddelde Belg denk ik ook veel minder problemen mee. We leven tenslotte in een land van Bourgondiërs en in een cultuur van genieten van het leven.
  • Danny Burm

    5 jaar geleden
    Mogen we nog leven ? Ze zouden beter een marge uitvinden voor pestgedrag van politiekers die ook eens in het nieuws willen komen . Dat ze eerst eens serieuze zaken aanpakken , zeveren kunnen we allemaal .