Raf Terwingen is kandidaat voorzitter cd&v
Volledig scherm
Raf Terwingen is kandidaat voorzitter cd&v © Mine Dalemans

Raf Terwingen (CD&V): "Mustafa is ook ene van ons als hij Nederlands spreekt en van Vlaanderen houdt"

Raf Terwingen, kandidaat-voorzitter bij CD&V, noemt de veelbesproken migratie-uitspraken van partijgenoot en kandidaat-voorzitter Walter De Donder "schofferend". "Van migratie en integratie een karikatuur maken, brengt ons alleen nog verder van de oplossing", schrijft Terwingen in een opiniestuk. De Limburger wil af van het ‘wij-zij-denken’. "Onze Vlaamse identiteit wordt gemaakt door iedereen die hier verblijft. Mustafa is ook ene van ons als hij Nederlands spreekt en van Vlaanderen houdt", aldus Terwingen.

135 reacties

  • Marc Baeyens

    4 jaar geleden
    Ik heb mijn buik vol van al die politici die rond de pot draaien om de waarheid niet moeten te benoemen. Terwingen is het zoveelste voorbeeld van de politieker die niét naar de mensen luistert en holle woorden gebruikt om aan te tonen dat hij wel van Vlaanderen houdt.
  • Francine Vanderstraeten

    4 jaar geleden
    Ben ik blij van in het Pajottenland te wonen, hier zijn nog politiekers die geen blad voor de mond nemen, zij zeggen in de media wat in de dorpstraat leeft. Neen, men moet ons niet graag zien maar wij tolereren hier geen gevechten tussen Koerden en Turken wanneer de grote Er....op TV geweest is, hier ronselt men géén stemmen door een grotere Moskee te bouwen waar men in het Arabisch preekt, en al wat Terwinge zegt zal zijn partij nog eens onder de kiesdrempel duwen!
  • Peter Knaap

    4 jaar geleden
    Met die uitspraak sluit je mensen uit die geen nederlands spreken. Hier wonen ook fransen ,spaanse en engelse burgers die geen Nederlands spreken. U sluit mensen uit, dat doet Meneer De Donder niet. Je wil blijkbaar schoren met een flater.
  • Eddy Keulier

    4 jaar geleden
    De enige die de cd&v misschien kan redden van de kiesdrempel slachten ze dan nog af ook. Kom eens buiten je villa, en ga eens tussen je ‘onderdanen’ wonen voor een tijdje.
  • Julien Cuypers

    4 jaar geleden
    Weer ene die denkt heiliger te zijn als de Paus. Hij is er blijkbaar nog steeds niet achter dat diezelfde Moestaffa alleen maar geïnteresseerd is in het sociaal systeem van België maar dat zijn hart voor de rest in zijn land van oorsprong ligt. Allen hebben ze hun satelliet TV afgesteld op hun land, weten ze alles van de politiek daar en niets van die van ons. Ze weten amper wie hun burgemeester of minister is in België. Geweldige integratie niet? Maar hij “houdt”van Vlaanderen nietwaar?