Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Cannabis werkt (nog) niet bij psychische ziektes

Wereldwijd zijn er een heleboel mensen die medicinale cannabis gebruiken om een psychiatrische aandoening te behandelen. Maar volgens een nieuwe studie is het niet bewezen dat het ook effectief werkt. Nóg niet. “Er is dringend meer onderzoek nodig.”

5 reacties

  • Tim Kennis

    5 jaar geleden
    Ik heb adhd, heb een vrouw en kind en rook om mijn nerveus gedrag en stres te verminderen, werkt beter dan relatine of kalmerende pillen.
  • De Waen Luc

    5 jaar geleden
    Er zijn al meer dan 150 jaar onderzoeken gebeurd, en geen enkel serieus ( un biased) onderzoek vind echte nadelen bij cannabis,,terwijl wel degelijk aangetoond word dat cannabis kankercellen dood, pijn en ontstekingen bestrijd, de mensen vrolijker maakt...en zonder echt verslavend te werken, in tegenstelling tot de "wettelijke" "geneesmiddelen"...zoals fentanyll, dat vorig jaar 35000 mensen doodde in de USA alleen....De farma industrie doet alles om deze plant te verbieden.
  • Johan Van Biesen

    5 jaar geleden
    Uit ervaring weet ik dat cannabis een betere pijnkiller is dan morphine, ik ken enkele personen die dat kunnen bevestigen.
  • Ben Strubbe

    5 jaar geleden
    Het valt onmogelijk te controleren of jouw verhaalt klopt, Michel Jacobs, het kan evengoed een placebo effect zijn geweest. Als ik naar mijn dochter kijk, dan kan ik alleen maar vaststellen dat cannabis haar leven heeft vernietigd en zij voor altijd getekend zal blijven. Ze heeft er een rotkarakter door gekregen.
  • Michel Jacobs

    5 jaar geleden
    Ik heb ooit wegens wegens lange periode stress en werkdagen tot 20h per dag,last gehad van angstaanvallen.Nadat ik tijdens repetities per ongeluk van de gitarist zijn joint een trek nam, was ik er telkens 3-4 dagen van af.Met wat meer rust, sport, één trekje-een subliminale dosis- twee keer per week op de repetities, was ik er binnen de paar maand van verlost.Zeer onprettige ervaring trouwens, angstaanvallen die zonder directe aanleiding uit het niets komen. Tot zover mijn beperkte ervaring.