Els Clottemans
Volledig scherm
Els Clottemans © Photonews

Parachutemoord: Els Clottemans wil gevangenis overdag verlaten voor opleiding

Els Clottemans, de vrouw die tot 30 jaar cel veroordeeld werd in de zaak van de zogenaamde parachutemoord, vraagt beperkte detentie aan de Gentse strafuitvoeringsrechtbank (SURB) en wil een opleiding volgen. Dat heeft haar advocaat Katrien Van der Straeten gezegd voor aanvang van de zitting van de SURB in de gevangenis van Gent.

30 reacties

  • Victor Munster

    4 jaar geleden
    De strafuitvoeringsrechtbank moet zich houden aan wat de "juridische" waarheid is. Wat de gestrafte daar ook mag van denken. En als Clottemans wil vrijkomen, zou ze dat goed moeten voor ogen houden. Ze kan blijven vechten tegen "het systeem"en er nog eens tien jaar bij doen of ze kan water in haar wijn doen. Leliëvre heeft 23 jaar van zijn 25 jarige gevangenisstraf mogen uitzitten: maw die voorwaardelijke invrijheidsstelling na 10 jaar is geen RECHT.
  • censor

    4 jaar geleden
    In het verleden zijn er ook al accidenten geweest met niet opengegane parachutes, was dat allemaal sabotage ? Slecht geplooide valschermen kunnen soms ook maar half opengaan...en een valscherm laat je niet liggen waar iedereen bij kan....dus ra ra wat is er gebeurd.....Vermassen weet het weer....
  • Phil Duncan

    4 jaar geleden
    Als je onschuldig bent , moet je dus nu na 10 jaar schuld bekennen , welk een lacher is dat ??? Als Vermassen niet de advocaat was , was ze nooit veroordeeld . De jury heeft zich laten overbluffen door zijn grote mond . Ik heb haar nooit als de schuldige gezien , maar ja , justitie , eerlijk en correct gaan al niet samen . Vermassen zou beter zichzelf eens in vraag stellen , zijn ego is groter dan de waarheid .
  • Tamzin Andersen

    4 jaar geleden
    Dus om een goede indruk te maken, moet ze zeggen dat ze schuldig is, zelfs als ze de misdaad niet gepleegd heeft. Heel raar.
  • Karine Roeland

    4 jaar geleden
    Dient een gevangenisstraf niet om mensen te straffen of zijn het goedkope hotels, waar je binnen en buiten loopt als je zin hebt?