Archiefbeeld: Donald Trump schudt de hand van Chinees president Xi Jinping op G20 top in Osaka.
Volledig scherm
Archiefbeeld: Donald Trump schudt de hand van Chinees president Xi Jinping op G20 top in Osaka. © REUTERS

Doorbraak in handelsconflict: VS en China gaan importheffingen afbouwen

China en de VS zijn overeengekomen om de handelsheffingen die ze elkaar hebben opgelegd, terug te draaien. Het gaat daarbij om de extra tarieven van de afgelopen maanden. Dat heeft het Chinese ministerie van Handel bekendgemaakt.

7 reacties

  • Diane Bernaerts

    4 jaar geleden
    Trump zal dit wel weer als een overwinning proberen voor te stellen, zeker?
  • ivan de ridder

    4 jaar geleden
    Lol, maak eerst de balans eens van wat dit grapje opgebracht (?) heeft voor de VS en hoeveel de consument bijgedragen heeft (prijsstijgingen). Is het handelsoverschot al opgelost? Trump ging dit namelijk tot nul brengen met zijn briljante en eenvoudig te winnen handelsoorlog.
  • Jan Jansens

    4 jaar geleden
    Sommige hier kennen niks van economie. Amerika komt dankzij Trump versneld in een recessie, heeft hun staatsschuld met meer dan 1000 miljard dollar op 4 jaar laten stijgen. China had ondanks de handelsoorlog nog steeds een groei van 6% wie is hier de winnaar denk je ? Binnen 10 jaar is de economie van China groter dan die van Amerika en Trump wil dit op alle mogelijke manieren tegen houden.
  • Alex Huyghe

    4 jaar geleden
    Zou de briljante president eindelijk één van zijn vele stommiteiten ingezien hebben?
  • André Gijbels

    4 jaar geleden
    Trump moest wel, er stond veel druk op hem, de bevolking voelde dat goed in hunne beurs, alleen de rijken konden nog dingen kopen, maar het gewone werkvolk moest het laten liggen.