EMSC
Volledig scherm
© EMSC

Midden van Italië opgeschrikt door aardbeving met kracht van 4.4

Een aardbeving met een kracht van 4.4 heeft vanavond het midden van Italië opgeschrikt. Volgens het Nationaal Instituut voor Geofysica en Vulkanologie lag het epicentrum 5 kilometer ten zuidoosten van de gemeente Balsorano in de provincie L'Aquila, op een diepte van 14 kilometer.

0 reacties

  1. Derde dodelijke aardbeving in twee weken op Filipijnen: Gerrit getuigt hoe hij moest rennen voor zijn leven

    Derde dodelijke aardbeving in twee weken op Filipijnen: Gerrit getuigt hoe hij moest rennen voor zijn leven

    De Filipijnen zijn voor de derde keer in amper twee weken tijd getroffen door een zware aardbeving. De schok had een kracht van 6,5 op de schaal van Richter en volgens het Rode Kruis zouden er al zeker 11 doden en bijna 400 gewonden geteld zijn. De Nederlandse Gerrit de Vries verblijft in het getroffen gebied en moest donderdagochtend rennen voor zijn leven. “De chaos hier is compleet en volgens de overheid is de kans reëel dat de ergste beving nog moet komen”, vertelt hij aan HLN.
  2. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Netanyahu: “We vallen Rafah binnen, met of zonder akkoord over wapenstilstand”

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Netanyahu: “We vallen Rafah binnen, met of zonder akkoord over wapenstil­stand”

    De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zegt dinsdag dat het Israëlische leger Rafah zal binnenvallen, ongeacht of er een wapenstilstand wordt bereikt met de Palestijnse terreurbeweging Hamas. Egypte heeft ondertussen “goede hoop” voor het voorstel voor een bestand in Gaza dat vertegenwoordigers van Hamas hebben meegenomen uit Caïro. En eerder op de dag is een Israëlische politieagent neergestoken in de Oude Stad van Jeruzalem. De dader, een 34-jarige Turk, werd doodgeschoten door een andere agent. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 30 april terug.