Strijders loyaal aan de door de VN gesteunde regering in Libië openen het vuur in Tripoli. Archieffoto.
Volledig scherm
Strijders loyaal aan de door de VN gesteunde regering in Libië openen het vuur in Tripoli. Archieffoto. © AFP

“Wapenembargo Libië herhaaldelijk geschonden”

Jordanië, de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Turkije hebben herhaaldelijk het internationale wapenembargo tegen Libië geschonden. Ook is het "zeer waarschijnlijk" dat een buitenlands gevechtsvliegtuig verantwoordelijk is voor een dodelijke aanval op een detentiecentrum voor migranten. Dat zeggen VN-experts in een vertrouwelijk rapport dat is ingezien door Reuters.

3 reacties

  • Sinan Ozcelik

    4 jaar geleden
    Het westen beloofd altijd voor democratie te brengen in het landen waar ze invallen zogezegd dictator uit te schakelen, maar de echte dictators zijn het westen.
  • Paul Philippaerts

    4 jaar geleden
    Waar zitten die onozele halsen die denken dat wapenhandelaren, zich zouden inhouden om wapens te leveren aan regimes, mensen, volken, rassen die de wapens zouden gebruiken om "anderen" te vermoorden. Dit is toch echt een universele mop waar echt niemand meer mee kan lachen. Zag vandaag dat Trump de grote voorvechter van zoveel mogelijk wapens voor iedereen, zich ging verschuilen achter dik (waarschijnlijk) kogelvrij glas? Is dat ironisch neen maar echt toch niet om mee te lachen.
  • Rory Dull

    4 jaar geleden
    embargos' worden altijd geschonden...sommige landen zien men door de vingers anderen niet