Archiefbeeld uit Antwerp-Club Brugge.
Volledig scherm
Archiefbeeld uit Antwerp-Club Brugge. © Photo News

Belgische clubs houden hun hart vast: betalen ze straks de meeste belastingen van heel Europa?

Belgisch voetbalHet voetbal houdt zijn hart vast. Als de politiek alle gunstmaatregelen zou afschaffen, zou het Belgisch voetbal met voorsprong de grootste belastingdruk in Europa kennen.

220 reacties

  • Carel Gruwez

    4 jaar geleden
    Ben voetballiefhebber maar vind het toch maar heel normaal dat ze op hun inkomen de volledige RSZ betalen. Deze mannen verdienen al overdreven veel in vergelijking met andere sporten.
  • chrissie Bryneel

    4 jaar geleden
    Ze weten maar al te goed dat ze met de laag geklaseerde gewone werkende belgen die hard moet werken om op het einde van de maand hun armzalige1600 euro netto over te kunnen houden , met alles en nog wat te belasten, de zot kan houden .Nu ze het maximum bereikt hebben van een simpele hardwerkende belg of mch nog niet ?wie weet wat er nog komt !Zijn ze gemoedzaakt elders geld te gaan zoeken waar er wel veel geld te rapen is.Als het hun lukt,mch de kleine Belg minder belasten
  • Tim Peeters

    4 jaar geleden
    85% van de top 50 bedrijven in België betaald minder dan 2% belastingen. Hou dus op met die selectieve verontwaardiging. Maar ja, de raad van bestuur van Kv Kortrijk is minder interessant voor de politici dan die van pakweg Axa (die alleen al 1.5 keer zoveel korting krijgen dan alle profclubs samen)
  • Paul Buckens

    4 jaar geleden
    Voor zij die denken dat ons voetbal kapot zal gaan: onze competitie tel tin Europa niet mee, onze vrouwen speler voor wat klein geld en bereiken ook iets, onze hockeyploeg is momenteel de beste in de wereld en krijgt met moeite de onkosten betaald, onze vrouwen basket doet het ook niet onaardig , er zijn een ganse reeks sporters die internationaal meekunnen en veel minder verdienen. De nationale voetbal ploeg draait op spelers uit de buitenl compet en vlug naar het buitenl gingen verbeteren.
  • Polutnik Ronald

    4 jaar geleden
    Ik hoop het dat ze het meeste belastingen betalen van Europa , want wij de gewone werkmensen betalen ook het meeste belastingen van Europa . Dus niet klagen heren voetballers .