Mine Dalemans
Volledig scherm
© Mine Dalemans

Bijna 9 op 10 afvalophalers en recyclageparkwachters slachtoffer van agressie

B​ijna 9 op 10 recyclageparkwachters en afvalophalers kregen het afgelopen jaar met verbale of fysieke agressie te maken. Agressie komt wel iets minder frequent voor dan twee jaar geleden en er wordt gelukkig ook al eens met een compliment gestrooid. Dat blijkt uit een rondvraag van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en Interafval. Ze vragen respect voor het werk van afvalophalers en recyclageparkwachters. 

15 reacties

  • Luc Deville

    4 jaar geleden
    Blijkbaar zijn er verschillende in het verziekte Vlaanderen die zulk gedrag goedkeuren. Over de managers van deze bedrijven die de regels opleggen en "iets" meer verdienen dat de man op de straat geen woord. Blijkbaar heel heel weinig "werk"volk onder de Vlamingen.
  • TOM VLAANDEREN

    4 jaar geleden
    ik arbeid ook in weer in wind ,13/15 u per dag , krijg van niemand dank u wel ,wel een hap en knauw ! ,dus ze hebben er zelf voor gekozen om dit werk te doen... anders moeten ze maar een ander jobke gaan doen...misschien vrachtwagenvervoerder aan de haven bijvoorbeeld maar hé....
  • Jan De Cock

    4 jaar geleden
    Ja bij alle gezagfunties is dat zo werken voor - en met mensen is nu eenmaal zo .
  • michel De Blay

    4 jaar geleden
    Plaats een camera op de voorzijde en achterkant van de camion, zodat de politie de beelden kan terugkijken.
  • Bob Fréson

    4 jaar geleden
    Respect voor andermans goederen en werk, en beleefdheid en dankbaarheid dat bestaat al jaren niet meer. Deze woorden mogen ze gerust schrappen uit de woordenboeken. In de plaats daarvan mogen ze jaloezie in drukletters zetten, want dat is een hedendaagse kwaal en ziekte.