Nieuwe tweesterrenchef leerde de stiel bij Roger Van Damme in Antwerpen

Peter Goosens blijft met zijn Hof van Cleve alleenheerser in ons land met drie sterren. Dat bleek deze middag, toen de Belgische versie van de Michelingids werd voorgesteld. In de categorie met twee sterren is er slechts één nieuwkomer: Cuchara in Lommel.

il, jvb

Chef Jan Tournier van Cuchara was dus een van de meest gefeliciteerde chefs tijdens de uitreiking. Bij de ceremonie was hij ontwapenend eerlijk en grappig op het podium. Zijn allereerste proficiat kreeg hij van Roger Van Damme van Het Gebaar in Antwerpen. Tournier was daar 3,5 jaar souschef. Van Damme en Tournier inspireren elkaar nog steeds.

De uitreiking vond plaats in Flanders Expo in Gent. Voor de provincie Antwerpen zaten er deze keer geen verrassingen in. Het Antwerpse restaurant The Jane van chef Nick Bril blijft dus op twee sterren. Er zijn ook geen restaurants in de provincie Antwerpen die een ster moeten inleveren. Bekijk hieronder de reactie van Nick Bril en andere Antwerpse chefs.

LEES OOK: Topchef Nick Bril scoort in nieuwe Gault&Millau: “Seks, drugs en rock-’n-roll? Daar is geen tijd voor”

LEES OOK. Mee op inspectie met Michelin en Gault&Millau: “Hier kom ik niet met mijn tante die een keer top wil eten”

Er zijn wel enkele nieuwkomers met één ster: La Canne en Ville in Brussel, Le Gastronome in Paliseul, Essenciel in Leuven, Souvenir in Gent , Sir Kwinten in Sint-Kwintens-Lennik, Ogst in Hasselt en L.E.S.S in Brugge.

© BELGA

L.E.S.S is het restaurant van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens. Zij sloten vorig jaar hun driesterrenrestaurant Hertog Jan, wat betekent dat hun nieuwe restaurant nog geen jaar na de opening al een ster krijgt.

© Sebastian Steveniers

Met Nathan en Franq kreeg Antwerpen er vorig jaar twee nieuwe sterrenrestaurants bij. Het aantal sterrenrestaurants in de provincie Antwerpen staat op 22, waarvan twaalf in de Scheldestad zelf.

Bekijk op deze kaart alle één- en tweesterrenrestaurants in onze regio:

© fvv

© fvv

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER